fredag 22 juni 2018

jakten på halvmaran, episod 2

Midsommarafton råder..

Idag har jårs truli vilodag från ketaset. Välförtjänt och -behövligt efter fyra lenkkidagar.
Må-ti lätta distanspass.
Och så i förrgår andra 5×600 m intervallpasset.
Pga diverse futismatcher blev passet förpassat till larsmos fantastiskt fina löpbanor. Det var första gången jårs truli har genomfört ett pass helt och hållet på löpbana utomhus.
Vi bilade nämligen dit, via pännäinen, folke j och jag.

Det var ett tillfredsställande pass, med varje veto snabbare än föregående. Även om det skiljde onödigt lite mellan penultimata och läst-one-fäst-one. Samt att de två första var för långsamma.
Och att ingen förbättring från förra veckan kan skönjas. Som skulle antyda att intervallträningen bär nå proverbial frukt.
Hur länge ska det ta innan man kan förvänta sig nå skillnad?
Jag ketade uppvärmningen i kso-evo och vetorna samt nedjoggen barfota.
Väldigt väldigt skönt!

Igår fastade jag tills baket lenkkin. Vilken förlades till östanpås spånbana. Med försök till nå spurtliknande i uppförsbackarna. Benen kändes ganska kula, efter onsdagens intervaller och gårdagens fasta :o)
Sen var min kära fru och hennes eländige gubbstrutt ute och dinerade för att fira spetsdagen. Om två år är det femton, då får en femtonåring korkas. Samma sort som vi bjuikkade på när det sig begav.
Laphroaig 15 yrs.
En kul detalj är att den håller på att bli värdefull, tack vare att den inte tillverkas längre. Blev ersatt av en 18-åring i dömsis sortiment.

Från kafferiet kan rapporteras feber. Jårs truli har så länge jag varit kafferist föreställt mig att det förr eller senare blir dags att förädla hantverket genom att skaffa en manuell maskin.
•inte ersätta LaMarzoccon, hemska tanke, utan komplettera kafferiet•
Och nu har febern triggats igång. Genom att jag fick nys om en väldigt intressant beggad och moddad LaPavoni, som var till salu. Men hur som haver efter massa hitar och ditar, blev det att beställa ny.
Direkt från italien, för prisskillnaderna jfr hemlandet är bara så löjligt oerhörda.
:o(
Så nu är den på kommande.
Beställde en (förhoppningsvis) passande tamper från hemlandet. Som kompensaton och tröst, så inte sipilä blir sur och vred.

Igår skaffade vi en lektris röklåda, för att inte behöva laga laxen i det finska midsommarvädret.
Lådan verkar ha tåjmat. Fast galaxens urursligaste filéare var framme och förstörde fina firren en smula. Janå det fanns tillräckligt av den, så schitt dösejm.
Nu ska vi dra lott om vem som får äran att chaufföra och så ska vi dåinkka firren i bilen och pärtta iväg till ådön och ta reda på om fjärtböjaren.. kårjaan: fiskrökaren var lika ururslig som filéaren..
•heven fåårbid•
..simma lugnt, tÿÿpa, och stejatkaa tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar