torsdag 25 oktober 2018

mellan vanda och porto

Vi är temmärligen oerhört exakt halvvägs, givårtejk, mellan vanda och porto.
Förra veckans träning bestod av återhämtning baket vanda och nästa veckas träning ska bestå av nedtrappning inför porto. Samt självaste porto-maraton, på söndagen.

Vad består då denna veckas träning av?
Tjaeoo.. ska vi kalla det vilovecka?

Förutom att jårs truli var limin med sjuka vader och lår, var förra veckan oväntat kul och inspirerande att jogga.
Kanske för att enda ambitionen var att det skulle vara lätt.
•snittempo har legat en god bit över 6min/kilsar och snittpuls under 125•
Skönt. Och najs.
För då känns porto än mer lockande. Och även om ingen prestation finns på önskelistan där, så får ju gubbdelarna gärna hållas någotsånär intakta.
Preliminärt verkar det som att återhämtningen ska tåjma bra. Ehuru fullt medveten om att en tsunami av residual utmattning mycket väl kan bonka gubbskrället tileksempelvis halvvägs in i porto-maratonet.
Hee så tå.,,

I lördags ketade jag nålite längre. Edsevö-bennäs. Och ympade in några avsnitt med högre ansträngning med väl valda mellanrum. Typ fartlek. Fast mer lek än fart.
(måår liik dänn faart?)
Det väckte nytt liv i vadernas ömhet.
Janå bra att skaka om dem nålite såhär under pågående återhämtning. Ännu igår på ultralätt distans gjorde sig en måttlig-lindrig ömhet gällande.
(även om det i övrigt känns som att jag fått tillbaka gubbkroppen från marans grepp)
Så ikväll ska jag ta högklackat (×) för att avlasta vaderna. Och om de inte är helt smärtfria igen i övermorgon så kanske man borde boka in nå muskelunderhåll?

(×) i detta fall saucony med 4 mm drop; som kuriosa kan nämnas att första försiktiga lenkkin baket maraton -med ännu assjuka ben- begicks med gammsauconyerna med sina ohyggeliga 6 mm drop

Idag är det som var imorgon igår.
Hajhiils lenkkin igår begicks med nöjda vader. Fast janå som sagt, eldprovet kommer ikväll i FajvFingärs. KSO-evo med precisare ord.
Det hade också spontant skiftat från ultralätt- till lätt distans. Gissningsvis tack vare att benen och resterna av gubben hämtar sig från vandaliska vandan.
Fantastiskt oerhört najs med kyliga oktoberkvällar. Nog för att jårs truli kan bekänna mig nålite harmsen över att inte hinna tillvarata solljuset dessa dagar. Men å andra sidan har LaLuna varit ganska väldigt förförisk och förtrollande och oerhört magisk. För att inte säga förryckande?
                                                      looniesome runner?

Framtidsutsikter.

Efter porto. Jämte ev. återhämtningsperiod, om så behövs...
(ifall man drabbas av oerhört nummerlappssyndrom eller tsunamibonkar eller nå)
...börjar vinterträningen.
Då blir alla distanspass lätta. Alltså egentligen som nu. Med uppdrag att njuta. Och lätthet som ambition. Hurudan fokus långlenkkiarna och effektpassen ska få, bestäms oerhört av vad sorts ambitioner som skulla läggas inför nästa år.

En smulas aning har jårs truli nog redan börjat jonglera med några idéer och kolla vilka som frambringar mest dregel. Såsom.
-ge upp spiid och börja samla maror?
-satsa hårt på 100K / 12h?
-satsa på spiid => försöka förbättra helan och halvan ytterligare

Och det lutar med viss betänklighet mot något mer än halvhjärtad satsning på att ännu förbättra helan och halvan.
Samt halvhjärtad satsning på 100K / 12h. Inte med explicit målsättning..
(fast tanken på den sistnämnda nog väcker stark känslomässig respons)
..ty den första attempten kommer nästan säkert ändå att bli en läropeng. Så då resonerar jårs truli som så, att lika bra att inte satsa hela vinterträningen och säsongen på det. Utan ta det som en första trevande kännare, för att bekanta sig med något som torde vara temmärligen väsensskilt från maraton och 6h.
Dessutom brinner det i de proverbiala buskarna vad spiiden anbelangar. För åldrande gubbraatär. Medan uthålligheten beviljar något rimligare dispens.

Janå.
Jårs truli återkommer med oerhört gripande förtäljelser om fokus för nästa säsong samt upplägg för vinterträningen.
Och framför oerhört allt. Nagelbitande detaljer om resfeber inför porto. Och oerhört ofrånkomliga spekulationer, trots låg ambitionsnivå.
Så det behövs att du stejar tjuund.
Siitä ei pääse yli eikä ympäri!

ps: jaa det är ju torsdag äs vii spiik och behövs rapporteras att gårdagens lätt distans-brorunda inte genererade nå gnäll från vaderna. Tess..
Najs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar