söndag 18 februari 2018

gubben är tillbaka

Hej ska du ha!

Efter att ha återhämtat mig ivrigt, var det dags för jårs truli att återvända till normal träning igår. Fredagens pass bekräftade tidtabulan. Nämligen passade jag på att klara undan februaris lågpulspass. Garmin var iofs frustrerande pipig med sina ideliga pulsvarningar, men resultatet blev godkänt. För att inte säga gott. Nytt lågpuls-snitt. Najs.
Dessutom härligt väder för årstiden och dagsljus och trevligt sällskap, i skepnad av folke j.

Återhämtningen har varit behövlig och låtit sig väl smaka. Benen och kroppen och tilåmed nålite knoppen och vaderna -mer uttalat vänster- har varit osedvanligt överensa, om behövligheten.
Och fiilingen var överens med garmin om när den var färdig.

Så igår då.
Planen var långlenkki före frukost. Med halvmaradistans uppvärmning, typ "pre-exhaustion". Och sen tie kilsar hårdkörning. Och sen nedjogg någon-några kilsar.
Skillnaden från tidigare liknande lenkkiar denna vintersäsong, var att jag tänkte tråma in energi inför hårda delen. Vilket jag också gjorde.
Tåjmade.
Iofs kändes det nålite småsegt, som du kommer att bemärka om du diggar videon. Som om jag inte fick någon riktig fart på benen. Oklart varför. För tempo visade sig sist och slutligen bli bättre än godkänt. Faktiskt riktigt bra, enligt jårs trulis ohumbla opinion. Rent av så bra, att det blir ny notering på tempopasstempo...
(tempopasstempo kan ge höjt-, men inte sänkt värde i protokollet om det blir till inbäddat i en långpanna på detta här sättet)
...inte med många-, men desto välkomare, sekunder.

Härlig lenkki var det, men inte desto mer tjööt om den. Utan häng med, genom att digga filmen som säger mer än tusen ord!


Söis leis.
Idag har det hunnit bli söndag. Såpass bråttom har det haft.
Hög tid att taga sig en titt på det nya protokollet. Som går i dur denna gång. Hela fyra gröna och ingen röding. Najs.

Bejslajn / Senast uppmätta / Målsättning:
-övervikt (kg): +5 / OK / +/-0
-tempopasstempo (min/km): 5:02 / 4:49 / 4:30
-häppiländtempo (min/km): 5:45 / 5:26 / <5:00
-lågpulstempo (min/km): 6:31 / 6:04 / 5:40
-garminkondis (VO2max): 50 / 51 / 55

Vikten ner en aning sen förra veckan, men ännu upp ett kg sen före resan. Och vackert så. Är ungefär där det ska vara nu, givårtejk. Det får pendla nålite om det vill. Endast om det börjar krypa upp eller ner så behöver det åtgärdas. Siktar på energibalans framöver.
Tempopasstempo fick som sagt ny -oväntad- notering igår.
Lågpulstempo fick sig en putsning i fredags, och nu behöver jag inte lågpulsa nå mer förrän i mars. Najs.
Garminkondis gav tillbaka 51 än en gång. Efter gårdagens insats. Också ett kvitto på att återhämtningen tåjmade såsom önskat. Najs.

I kveis lagade vi texmexinspad mat. Brutalt vitlöksdiger och ganska väldigt goov. Chili sin carne och kikärtsbröd och guacamole.
*Mums*
Och idag har vi diggat friskluft på en söndagspromenad utan nämnvärd oerhördhet.

Nu återstår föga mer för denna gång, än att påminna dig att steja tjuund.
Beredd?
Dåså:
steja tjuund!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar