torsdag 21 september 2017

♫♪ first we take marzocco, then we take berlin.. ♪♫

Vilka härliga sessioner jårs truli har diggat med LaMarzoccon. Najs.
Hon är egentligen ganska så lätt att komma överens med och verkar sakna övre gräns. Liksom att ju bättre dos du förbereder åt henne, desto bättre espresso dryper hon ner i din kopp..
"jag tänker då inte vara den som begränsar hur goov kaffi du ska få digga" tycks hon säga
..kära gamla bezzeran var sannerligen ingen dålig maskin, men skillnaden är nog större än jårs truli hade kunnat föreställa mig.
En gammal kafferistgubbe måjjar sig som ett barn på julafton. Svårt att föreställa sig att det skulle bli någon "hmm.. ska man idas veva igång kafferiet nå ikväll.." eni tajm soon. Om man nu inte råkar befinna sig i berlin, eller någon annan rändåm avlägsen lokation.
Och i berlin kan man ju keta omkring och bekanta sig med espressotrender där, för inspis. När man inte är upptagen med nå annat ketas omkring, vill säga.
Här i *ari's kafferi* ser trenden ut sisåhär
ei paremmasta väliä

Igår åkte bezzeran till kiviloose. Och fick en ascaso i-steel som kompis. De fick nog ett bra mottagande och kommer med stor sannolikhet att må bra och göra bra ifrån sig. Bara deras nya husse blir varm i kafferistkläderna. Jårs truli har åtagit sig nålite handledningsuppdrag därvidlag. Som tack för omhändertagandet.
Kul att intresset sprids. Välkommen med i gänget, du också!
(vi kunde ju hitta på jam-sessions med goovkaffi, rostningsträffar, kaffikonstkvällar, våthävjuu.. om/när vi blir några stycken)
Om du är intresserad men behöver handledning för att komma igång så är det bara att taga oerhörd kontakt.

Janå vad maraton då?
För en gångs skull känns det oerhört chill inför en mara. Och det beror såklart på att formen är ljusår från något som kunde närma sig personrekord, för att inte tala om PortEllen.
Lite siffror för att belysa detta:
Inför PB i våras var garminkondis 54. Som sämst i somras var det 48 ett kort tag och har sen dess stadigt legat på 49. Efter gårdagens lenkki äntligen 50.
Alla ansträngningsnivåer jag besökt nu på sensommaren/hösten har tagit 25 sekunder, givårtejk, längre per kilsar, än motsvarande då i våras.
Tycker du inte att man kunde påstå att det ger 5 sek per kilsar per garminkondisenhet?
Jårs truli har det senaste kvartalet, bortsett från tre veckor vila, lenkkiat i stort sett en tredjedel av mängden per tidsenhet de två första kvartalen i år.
Mot den bakgrunden kunde man gissa att en bra dag tillåter <3:50. Vilket alltså kunde vara ett vettigt mål för söndagen. Iofs just det samma om det blir 3:49 eller 3:59. Men egentligen tvivlar jag på att det ska behöva ta över fyra timmar, med mindre än att knä eller spirit knäcks. Eller bägge.
Mer njuta av semestern utöver maratonet, och av maratonet utöver prestation, blir det. Än hade varit möjligt med PB inom räckhåll. Inget ont som inte har nå gott med sig, neh?
Även om det i dagens läge torde vara temmärligen ointressant att tracka, så öppnade jag den möjligheten. Om inte annat så kan det ju vara kul för min kära fru att i stort sett veta när hon kan vänta mig i mål.
Startnumbran är 28184

Janå. Det är väl bäst att du stejar tjuund då. RaceRapport torde inte dyka upp förrän på tisdagen. Men på fejsbukk och eller instagram kan det ju tänkas ploppa upp nå oerhört intressanta jutskor. Nog. Såheså.

*gesundheit*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar