söndag 7 januari 2018

snöhög

Veckan som sjunger på sin sista vers, äs vii spiik, har tickat i återhämtningens tecken.
Tre lenkkiar och fyra vilodagar. Inalles dryga femti kilsar in på kontot. Nästa vecka blir vanlig träningsvecka. Känns lämpligt med en återhämtningsvecka inför fokusskifte. Vare sig det sker i månadsskifte eller nå annanstans i kalendern.
Och nu var det ju tilåmed i årsskiftet. Alldeles extra fengshujigt.
Efter distansdecember. Med långa lugna långlenkkiar. Blir det nu mer hårdhet och kortare långlenkkiar. Bortsett från sista söndagen i januari som består av kotirataultra. Där är nog plänA att keta 50K.

Kommande vecka ser jårs truli fram emot ett eventuellet tempopass på tisdagen. Om form och före inträffar, så kan vi hoppas på en grön markering på den punkten nästa gång.
Idag är den som du ser svart.
Alla andra är färgglada. Låt mig selitta..

Bejslajn / Senast uppmätta / Målsättning:
-övervikt (kg): +5,0 / OK / +\-0
-tempopasstempo (min/km): 5:02 / 4:57/ 4 :30 
-häppiländtempo (min/km): 5:45 / 5:37 / <5:00
-lågpulstempo (min/km): 6:31 / 6:11 / 5:40
-garminkondis (VO2max): 50 / 51/ 55

De parametrar som har landat på ok, får härefter tjocka gröna noteringar. Hittills bara vikten. Som ju är viktig. Övriga gröna är lågpuls som uppmättes i fredags. Den lenkkin kändes lätt och njutbar, men pulsklockan pipade och härjade i ett. Och resultatet var mediokert. I och för sig ett par sekunder bättre än senast, men nota bene att den noteringen hade kommit i misstag. 6:11 äs samma som decembers normala mätning. Och alltså verkinnerligen inget att skryta med. 
Fast janå, najs inuff med grönt.
Igår var plänA att testa häppiländ på jeppis-runt. Men före och väder aktualiserade funderingar om botniahallen. Och nå åttahundringar som jårs truli börjat drömma om. Fast i brist på sällskap valde jag ändå jeppis-runt. Med avsikt att hålla ansträngningen hög men inom häppiländ.
Fick kul nog lillebror med på en del. Najs.
Fick igång rytmen bra och hölls "planande" även på de operfektare partierna. Så jag bestämde att det blir en officiell mätning ändå. Döm nu inte en skröplig gubbe alltför hårt!
Trots de två tilläggssekunderna på förra mätningen och den röda noteringen på häppiländ. För förhållandena var ihan oikeesti inte nå süperdüpertürboüüberpärfekta..

..och lustigt nog var det igår som garmin uppgraderade kondis till 51. Alltså grönt där också.
Najs.
På något pölligt halvperverst sätt var det ganska nålite kul att keta igår ändå. Vågar man edes erkänna det? Hög blir man. Snöhög?
Men det behöver inte bli till nån vana. Hörde ni det plogagubbar och -gummor?

I fredags hittade vi på en skojig pizza. Med avocado (och smörstekt lök&svamp, samt auraost), och råpressad vitlök i mängder när den kom ur ugnen. Najs.
Och igår diggade vi något av det goovaste kött jårs truli någonsin smakat. Evär. Hälge bjuikkade på ytterfilé. Ja armades hammaren och levandes vedatree vad gõtt!

Åålrajtski. Med de kloka orden lämnar jårs truli tangentbordet för denna gång. 
Steja tjuund, vettja, så hörs vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar