torsdag 10 maj 2018

flugdagen

Nu har jårs truli klarat av första delen av hårdperioden mellan kyrönjoki och stukkholma. Från i lördags till idag har jag alternerat mellan "kvalitetspass" och distanspass.
Först på banan, som framkom i förriga inläggets film. Sen korta och glesa, men dock, vetor på löpande band. Och så idag en hård tia, jämte uppvärmning och nedvarvning.

Nu följer vila-långlenkki-vila. Och lördagens långlenkki ska inte innehålla nå hårda partier.
Sen får vi se.

Distanspassen har varit lätta och njutbara i vårvädret. Dagens tempotia var tuff i värmen. Och vinden påverkade mer än väntat.
Det skiljde 9 sek/km mellan motvinds- och medvindssnitt.
Bra värmeträning. Hoppas det blir varmt i stukkholma, så publiken blir riklig och välvillig. Jårs truli är usel på att keta i värme, men behöver ju inte prestera där. Annat än fullfölja. Och det gjorde jag i santa cruz i gassande sol och bra bit över +tretti. Ehuru på 4:13, vilket är personligt rokohetsrekord på maraton.
Dagens snittempo för hårda tian var 4:32. Dvs sämre än sista före kyrönjoki. Då var det svalare, iofs, fast vill minnas att det blåste nålite då också. Janå viri hur det ville, bra pass idag kändes det som.

Det har blivit mycket friskluft idag. Började med morgonqigong utomhus. Sen lenkkin. Sen en tank yamming. Det var många som lekte flygdag.
För somliga tog flygaset ett abrupt slut.
MenMen. Härliga vårdofter. Explosivt grönskande. Ljumma fartvindar. Yammuns lugna dunder under rumpan...
Fantastiskt najs.

Vore neppärligen ämnat att förvåna, om man finge sova gõtt inatt. Trots att en försvarlig mängd goovkaffi har slunkit ner.

Väderspådomspersonerna har talat om rejäl värme också på lördag. Få se hur långlenkkiplanerna påverkas utav det. Janå inte utav spådomarna, utan av den eventuella värmen. Tempo och ansträngningsnivå ska ju vara ganska väldigt lägre än dagens. Men jårs truli har tänkt mig rejält långt. Typ minst trettifem.
Ja föreslår att vi stejar tjuund och får se. Vått sej juu?

Åålrajtski denn. Då säger vi så. Steja tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar