söndag 27 maj 2018

nedtrappning

De två föregående veckorna har varit träningsmängdsbegåvade. Så nu när nedtrappningen har letts in, minskades mängden med 30%.
Tisdagens löpande band var dock det tuffaste hittills. Och kommande veckas ska bli klart mesigare.
Också lördagens (läs gårdagens) morgonlenkki var halvkort och halvlätt. Någon sorts HäppiLänd, men mer betoning på Häppi än när jårs truli gick in för att få till den där eftertraktade sub5noteringen till protokollet.

Förra lördagens långlenkkis hårda tia visade sig snitta på överraskande goda 4:40. Men efter den var nog gubbkroppen en smula sliten. Så nedtrappningen behövs verkinnerligen. Om det ska bli njutbart och krampfritt i stukkålma.
Och det ska det väl.
På tal om njutbart. Jårs truli har tillverkat ett nytt ord. Om man far till stukkålma för att njuta..
(snarare än för att persa)
..visst kunde man påsta att man far njutomlands då?

Som vanligt och sig bör. Jårs truli har börjat följa med väderprognoserna inför kommande maran. Inte med samma gnisslande besatthet som om planen hade varit att pressa max ur kroppen. Men ändå, kul sätt att trissa förväntningarna.
När tiodygnsprognosen för första gången nådde ända fram, visade den sol och 28º
•åhå•
Sen var det nere i 18º och regn.
•hmmm•
Äs vii spiik visar den 21º och växlande.
•najs•
Ijenttärligen för varmt för jårs truli att keta hårt i. Men med tanke på att njutning och upplevelse ska befinna sig i centrum, är det ju pöörf. Publiken kommer ju att ha det gõtteli och vara på sitt oerhördaste humör.
Fast janå, det hinner ju ändra en och annan gång änninu.

Som en del av nedtrappaset blev den ingen lång yamming idag. Gjorde mig ärende till vasa och kirrade en knivvässare, då den gamla hade kaputtelerat. Och knivarna börjar vara oskärpta.


Efter en tank och akåmplischerad mission, fick det räcka. Ganska så kyliga vindar också.

Kommande vecka ska jårs truli knappast keta tess. Ultrakorta pass bara, för att hålla benen vakna.
Om jag orkar och är motiverad ska jag hålla en smula kaloriunderskott i början av veckan, för att sen fylla lagren. Men med försumbart ketas blir det så lite förbrukning, att saadaan sii sitten om inspisen räcker till..

..så janå, steja tjuund så får du ju se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar