söndag 6 maj 2018

i återhämtningens tider

Det är torsdag. Jårs truli och min kära fru har dejtat ivrigt.

I tre hela långa dagar vilade jag, efter kyrönjokiurladdningen.
Och åt.

Första maj började extremsuget efter energi avta. Det har blivit bastanta mängder mat och dryck, under de här vilodagarna. Och mycket firas och festas. Jårs truli ville suga ordentligt på den proverbiala karamellen. Samt att det föreföll vettigt att se till att hålla kroppen anabol, speciellt under de första dagarna av återhämtning.

Och igår återkom lenkkilusten. Det blev en palauttavande hölkkä/distanspass. Benen kändes betydligt piggare än befarat. Känslan var helt jämförbar med ett vakio vardagskvällsdistanspass.
Troligen var vilan och kalorifrosseriet en god idé?
Mot slutet av lenkkin föreställde jag mig vad tempo och puls borde vara, i snitt, för att antyda komplett återhämtning. Vilket, nota alldeles bene, inte förväntades. Endast fem sekunder per kilsar "för sakta" visade stätsen. Och endast ynkeliga två BPMar för hög puls.
Så nästan återhämtad, enligt den pejlingen.

På dagen -igår alltså- kollade jag också vilopuls och ortostatisk puls. Bägge var helt i skick.
Med tanke på hur hård ansträngningen kändes och hur slut jårs truli var efteråt, har återhämtningen hittills tickat på med ganska väldigt oerhört kraft. Ifall det inte kommer någon tsunami-takapakki, så blir det nog en rolig lenkkimånad.

Trots blygsam målsättning i stockholm, närmast att fullfölja mitt 20e maraton -och janå, gärna på utomlandsrekord- ser jag fram emot en hård treveckorsperiod när den pågående återhämtningsperioden är avklarad.
Imorgon fredag ska lenkkin bytas ut mot lihashuolto. Benen ska gås igenom efter- och på behörigt avstånd från maran, och inför hårda perioden.
Najs.
Sannolikt najsare att ha det gjort, än själva fådetgjortandet?

På lördagen ännu återhållet. Morgon-jeppis-runt i åtanke, i lätt ansträngning.
På söndagen ska vi troligen samlas nå smärre porukka vid bennäsbanorna och hedra "international barefoot running day". Så då vore det väl fengshujigt att smyga igång hårda perioden med nå intervaller. Såsom 5×400 eller etwas ganz anderes?

Åålrajtski denn. Vi tar en paus nu. Anser jårs truli. Och fortsätter detta inlägg när andan faller ombord.
Bliv vid din tjuundstejhet!

Söis.
Idag är det söndag. Igår blev det mycket riktigt en morgonlenkki. Jeppis-runt i låg ansträngning. Tyvärr kräppade garmin pulsmätningen, så inget säkert besked om återhämtningstatus. Men lätt och njutbar löpning, så månne int..

•jag lämnade bort pulsbältet sen protokollaset blev överflödigt och det är nålite rändåm med optisk mätning, så det blir att följa med sisådär halv♥at - och ta till bältet, om behov uppstår av pålitligare stäts•

Idag då, "international barefoot running day"
Riktning pännääinen för 5×400 m intervallpass. Jårs truli satte intervallerna och njöt som bara dess va. Digga filmen:
VideoEditeringsProgrammet semikräschade, så det blev inte nå bra. Orkade inte börja om heller.

Nu är alltså hårda träningsperioden inledd och startad. Imorgon blir det lätt distans, och på tisdagen är plänA att nöta på löpande band.

Steja tjuund och följ med hur jårs truli orkar med denna här hårda perioden. Huruvida kyrönjoki fyller på kondisen eller kommer tillbaka med en vengeans och sveper omkull gubbrackarn!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar