torsdag 31 december 2015

2015 återblick

Jårs truli har faktiskt läst igenom hela årets blogginlägg, som stöd för denna återblick. Och givande var det. Återblick eller inte, najsli påminnelse och återupplevelse av stuff man säkerligen hade glömt om det inte vore för bloggen. Blir nog fortsättning på den, med andra ord. Jårs truli har ju inte speciellt svårt att klämma fram ord och visor, men ibland svårt att hitta tid...
(motivation att övervinna kvällsslöhet är rättare, men "tid" tar mindre tid att skriva)
...viktigare ändå att leva nåt att skriva om, än att faktiskt skriva om det?
Janå 2015 då:
Bloggen:
redan för två år sen blev denna blogg, efter en tyst period, något av en löparblogg. Samtidigt som jårs truli blev något av en löpare. Därmed inte sagt att andra saker som är viktiga för mig, och hade förtjänat utrymme i bloggen, inte skulle haft plats i mitt leverne. Såsom:
Qigong gör jag sgs dagligen. Fast bara för mig själv. Utvecklingen är påtaglig, alltjämt efter alla dessa år. Och då talar jag om upplevelse, inte någon teknisk färdighet eller annat mät- eller påvisbart. Har inte dragit timmar eller kurser på länge, undrar hur det skulle vara...
Vespandet övergick i somras till yammucruisande. Mest troligt ett uttryck för femtiårskris. Alternativt alternativ för femtiårskris. Inget lidande över det, mer en känsla av att om det är nåt man vill göra så finns inte så mycket anledning att skjuta upp. Eller värre, inte göra det. För att "..es darf nicht mir gehören.." Nå virihoevila. Om du vill kalla det femtiårskris så har jag inget emot det, inte heller kände jag någon möjlighet att välja. Fortsätta vespa eller börja Yamahacruisa. Snarare fortsätta vespa och börja cruisa eller sälja vespan och börja cruisa. Hade väl kunnat skaffa en nittitalsVirago utan att sälja vespan, men dubbla försäkringar..hmm.. och dela nu de få stackars körtimmar den finska sommaren bjuder på på två sadlar, nej sablar. Sålde således vespan. Och sadlade om. Längtar hårt efter nästa säsong. Hårt!
Personlig Avveckling. Före 07 och Voice Dialogue hade du kunnat ertappa mig förespråkande personlig utveckling. Vad som hände sen vore ännu svårare att kort redogöra för, än vad som har hänt efter det. Typ efter maj -12 och framåt. Som vore svårt nog. Vore förvånande om jag inte återkommer till det, i for(u)m eller annan, sen eller förrare. Ehuru inte kort, kort sagt. Kan ju antyda att det, också, fortsätter att hända, utan desto vidare åthävor numera, dock. Närmast tajming som avgjorde, denna här bloggen hade lika väl kunnat handla om "personlig avveckling" som löpning. Löpning råkade bara var aktuellare, liksom fräschare, i jårs trulis uppmärksamhet. Just då. Söis kan det gå.
Ketaset då, 2015:
-största projektet 49-50=100. Ganska totalbedrövlig förödmjukelse :o(
Själva träningen inför var inspirerande och kul. Med hunttiutmaningar änd staff. Och det lämnar väl som behållning. Löparknä förstörde både slutträningen inför- och själva SUM. Förblir obesvarat huruvida jag hade klarat utmaningen annars. Men ingick att hålla sig i tillräckligt skick för att kunna träna inför- och genomföra. Så inte ska jag turhaan selitta något. Utan erkänner utan omsvep att det var en förlust och besvikelse. Själva SUM förblir dock fint minne. Och möjligt att jag försöker utkräva revansch en vacker dag. Dock inte aktuellt just nu, av förekommande anledning. Bästa upplevelse och resultat, vad gäller ultra -15, förblev kåkkelbys 6h > 63 km! Mycket sannolikt nytt försök -16
Övriga målsättningar, ehuru obetydligare:

-PB på halv- och helmaraton, gärna rejäla. (hoppades på sub 1:45 resp 3:40) Halvan nednåddes redan i juni på HHM. Trots dålig insats och bonk, under 1:44. Sen kåkkelby nästan lika snabbt trots att den var avsedd som hårdpass inför åbomaraton.
Helan missades i åbo, som var målet. PB men inte under 3:40. Prickade in kankaanpää för att inte försumma höstformen. Och PB blev det, big tajm. Under 3:35 tilåmed. Ytterst tillfredsställande!
Ultimata maratonmålet, som tillåter öppnande av Port Ellen, är 3:30. Nya årets mål och projekt är PortEllen2016. I klartext under 3:30 2016.
(vinterträningen är i full gång, återstår att se hur bra upplägg "tränaren" lyckats med)
-Brorundan på PB, gammal är äldst. Lyckades! Slog i höstas det gamla rekordet med > halv minut. Trodde efter bastucupen att det skulle vara piisåfkejk, men det visade sig bli tuuft.
SummaSummarum: det i förhand viktigaste misslyckades och de flesta andra småmålsättningar lyckades. Totalt ok, liksom sisådär.
Största och egentligen enda målsättningen och projektet inför 2016:
PortEllen2016
(spells sub3:30)
Huruvida det uppnås. Och huruvida andra mål uppnås, Ska du bli väl medveten om, lämpligast jimån att steja tjuund!
PS: 2014 saldo 2599 km -> 2015 mål minst 2600 avklarades och överskreds en smula. Distansmål 2016 = fråga när jag sitter och sniffar på Port Ellen :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar