onsdag 2 december 2015

traditionell självständighetsmaratonlenkki

Jupdå, visst kom vi oss hem. En smärre semppurelaterad korpulens till trots. I las americas blev det iofs en del morgonlenkkiar, men de tjänade närmast som aptitretare inför de övervälmande frukostarna.
Nu har ett nytt ketasprojekt inletts. PortEllen2016. Det går förstås ut på att försöka åstadkomma 3:30-form till nästa säsong. Och få till det också, såklart. Under de kommande månaderna blir det mest lågpuls, vilket är väl lämpat för mörker och menföre. Tänker försöka få in ett intervallpass på löpande band också, per vecka. Första försöket begicks idag. Nog den roligaste halvtimmen hittills på löpmatta. Så det ska nog gå bra. Det var första hårdare passet efter maran, som iofs inte var hård as such. Kul med tydligare endorfinkick än på länge.
Nu på lördag är det dags för första långlenkkin efter maran.
Den Traditionella Självständighetsmaratonlenkkin!
Ifjol gjorde vi första. Jårs truli och folke j. Fast då var den ju inte etablerad tradition ännu. Fast vi talade nog om att göra om det. Då var självständighetsdagen på lördag. Och vi sprang på lördag. I år är sjätte på söndag, så vi springer på "afton", alltså lördag igen. Så har inte chefen något att invända även om rikaväridrinken skulle råka innehålla en % eller två.
Andra är också inbjudna och välkomna med!

Start hemifrån så man är vid lockanberget -eller rättare sagt korsningen nedanför- kl 10.00. Prick! Där samlas vi i farten och tassar iväg söderut längs rapakanalen. Blir två varv, á 19 kilsar, jeppis-runt. Pga utlovade friska sydvindar tar vi nog bägge varven motsols...
(ifjol böt vi riktning vid varvning)
...så får vi vinden i ryggen längs omfartsvägen.
För full maradistans behövs alltså 4 extrakilsar. För både folke j och jårs truli löser den detaljen sig smidigt, genom att vi har ett par kilsar till bergets fot. Fast från motsatt håll.
Planen är lågpuls de första 30 kilsarna och sen helt enligt dagsform och humör. Vad lågpuls innebär vågar jag inte säga med någon noggrannhet, men det har nog legat över 6 min/km på senaste tiden.
Vore kul om någon mer ville hänga på. Men blir nog iofs kul ändå, föreställer jag mig livligt.
Återkommer med rapport, så steja högst tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar