onsdag 20 juli 2016

nedräkning mot jakupas..

Om två dar, den här tiden på fredag, är jårs truli klar med jakupas ketaset. Vilket enligt planA och förhoppeligen betyder att jag är i mål på maraton. Yrvädret lovar varmt nog
ehuru vissa chanser till moln mellan varven. Eller kanske förhoppningsvisare under varven. Meteorologiska, med sina ologiska meteorer, ger lite gynnsammare prognos
för de flesta löpare åtminstone. Undantaget är väl ingo j, som springer hur långt som helst hur hårt som helst i hur varmt som helst. Säkert mest begåvning, men också spetsat med inomhusträning på löpande band, så van att svettas. Om utifall att det inte blir värre än enligt prognoserna, så lutar nog det åt maraton för jårs trulis del. Alltså hel.
Eftersom inte formen ändå räcker till PBjakt, så behöver man inte åjaåvåja sig över att värmen kräppar riktigt hårdköras. Och överlevde jag gassande sol och långt över tretti på teneriffa...
(ehuru med PS 4:13:XX)
...så ska jag väl överleva nålite på +20ºC?
Ketaskompisens -den gode folke j:s- stalltips är 3:40:27 och han brukar som bekant lova vidpass 5 minuter bättre än jårs ururslige truli brukar kunna hålla. Vore supernajs, men jag tillåter mig småtvivla. Har lekt med potentiella målsättningar, för att uppbåda nålite fajting spirit i brist på PBform:
-försvara 4eplatsen i H-50 från ifjol (god chans eftersom det knappast blir så himla många fler än tre till som startar)
-inte försämra >50 snittet, torde kräva nåt i stil med <3:54
-förbättra PB jakupas maraton
-hinna ta fast de långsammaste halvmaratonisterna.
Spelar ingen roll om det utvalda målet uppnås eller ej. Sannolikast är värmebonk och gå-jogga andra varvet. Egentliga målet är ändå 10e maran fullföljd, Det viktigaste är att det, målet, kunde väcka nå känsla och trigga fajting spirit.
Hellre fajtas ett varv och slöjogga andra pga bonk. Än slöjogga hela vägen pga bristande motivation att ta i. Mer endoknark också, den förstnämnda vägen.
Janå hur som haver. Imorgon jobbar jag tills kl 13. Sen börjar semppu...
(som föväntas maistua chaabulleeee)
...och jårs truli ser nog ivrigt fram emot att inleda den med en rejäl fysisk utmaning/urladdning/utmattning!
Återkommer imorgon med nya tankegångar och fiillisar, steja väldigt tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar