tisdag 31 oktober 2017

pseudofärsk kaffi och annat

Det gångna och föga saknade vikåslutet innehöll oerhört deprimerande väderlek. Jårs truli orkade inte uppbåda mod till nå muntert inlägg. Och hade inte mage att tjånga upp ett kverulantoriskt till. Baket fredagens.

Janå på lördagslånglenkki orkade jag nog. I regnet. Första biten tillsammans med folke j. Och andra biten tillsammans med timo l. Och andra halvan tillsammans med mi majself änd jårs truli.
Första halvan var trevligare...
...och lättare.
Till vädrets försvar kan framhållas att det åtminstone inte var klakigt. Och med rejäl vaselininsmörjning av fötter i bra insprungna fajvisar, ullmaxunderkläder och keramikhandskar, negoschierades regnet tacknämligt.
Första halvan gick lätt, vilket emottogs med tacksamhet. Lätthet har inte överbelamrat jårs trulis långlenkkiar på senare tid. Men nog efterlängtats. Andra halvan var nog trög och tung, iofs, men alltid något.

Igår prickade jag in veckans alternativpass. Och ikväll ett tempopass i skönt ketasväder. Trots att något snöfallsliknande i förirrade sig in i pannlampans sken.
Men hoppet om snabbare snittider fick sig en törn. Det kändes starkt, men gick brutalt långsamt. Mer om det på fredagens tabulära veckorapport.
Fast janå, kanske -eller kanske inte- det börjar röra på sig ens nåpikulite när väl önskad vikt har nernåtts. Och nålite vettigare energibalanser kan börja pejlas in. Den tjuundstejande får minsann se.

I kafferiet har det forskats. Jårs truli tjångade ett par påsar i frysen, direkt efter senaste rostning. För att ta reda på om det stämmer som vissa påstår. Att kaffi åldras långsammare i frys.
Och trots att det bara är på tredje veckan, ifall jårs truli räknat rätt, har det blivit dags att testa...
(nämligen det ofrysta kaffit har tagit slut)
...och utvärdera.
Resultat: inget snack om saken! Kaffi åldras långsammare i frysen. Som en armades ajsnstajn i omloppsbana eller nå. Smakar och doftar som på första veckan -givårtejk- fast det som sagt är på tredje. De kan jag inte förmedla här, utan du behöver komma och testa själv. I egen skyhög person. Men ta en titt på extraktionen här:
mig hade det gått att lura att det där kaffi är färskt. Som i riktigt jæfvla färskt.
Najs.
Ty det ger utrymme att rosta större mängder per gång. Och tjånga ett försvarligt antal påsar i frysen. Och till vikåslutet kommer det att bli nödvändigt att rosta. Ses fram emot.
Fast det blir inte nå lika invecklad blend, som senast. Ty den har varit ganska väldigt bångstyrig. Ehuru goov. Och krävt fibblas och omställas av malningsº. Och då far en massa kaffi i hukka. Vilket är en betydande del av andledningen till att den aktuella blenden bara kommer att räcka tre veckor.
En annan anledning är nytändningen iom LaMarzoccon. Najs det också.

Janåmen. Åålrajtski.
Steja tjuund, för snar återkomst.
Ingen munter rapport väntas på fredagen. Men det blir som det blir. Huvudsaken att du stejar tjuund och får ta del!
Janåmen. Åålrajtski.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar