söndag 12 november 2017

lördagslångt och söndagslugnt

Janåsådärnålite.
Gårdagens långlenkki var nålite annorlunda än vanliga lugna puckar. Ty pga att den skulle innehålla en hård del, framåt slutet. Tyvärr fick jag inget sällskap. Så det blev långlenkki-plejlist på spotify.
Uppvärmningen bestod av ett lugnt och riktigt njutbart varv längs jeppis-runt. Med KSO-evo på fötterna var löpglädjen stor och påtaglig.
(ett litet skavsår på höger stortå är lätt att förlåta)

Efter uppvärmningsvarvet försökte jårs truli vrida upp farten enligt bästa förmåga. Inte ska jag skryta att det hände så oerhört mycket, men tungt blev det i alla fall. Från lockanberget till rosasholmsrondellen förhållandevis väldigt viid-ipi.
Det kändes tungt och jobbigt, betydligt mer än det kändes snabbt. Och inte var det nå snabbt heller. Men ändå överraskande bra snittempo på den hårda delen. Distans och sträckning var identiska med förra tempopasset. För halvannan vecka sen. Som snittade på oimponerande 5:07. Och trots frånvaro av frukost och närvaro av avsevärt gedignare uppvärmning, blev det igår 5:03.
Ganska väldigt märkligt. Blir oerhört intressant att se vad snittet blir på nästa regelrätta tempopass.
Steja verkligen tjuund, så du bara inte missar det!

Idag har jårs truli städat och sjungfejat i datorrummet. Och vevat igång nya datorn. Som jag gav mig själv i 52-årspresent. Den är löjligt snabb och löjligt tyst, i jämförelse med gammdatorn. Som ju trots allt har varit med sen vi flyktade in här hos fridis. Vilket var 11½ år sen. På slutet var den iofs så slö och frustrerande att den inte blev använd. Men nu blir det kul igen, att med iver i tassarna få göra kammbäkk i lekstugan. Najs.


Den kommande träningsveckan ska få bli temmärligen lätt. Långlenkki på lördagen blir enligt planA jeppis-runt med kort ramp. Alltså typ halvmaradistans. "Långlenkki" således enbart i bemärkelsen veckans längsta. Huruvida det blir nå tempopass på onsdagen, beror på hur pass kroppen hunnit börja känna sig återhämtad vid det laget. Kan vara att det blir ett lätt distanspass istället. Eller i värsta fall tilåmed en extra vilodag, ifall det känns behövligt.

Åålrajtski denn. Med de oerhört kloka orden lämnar jag dig för denna gång. Och som du kanske anar, behöver du förvisso steja tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar