söndag 26 november 2017

magiskt på mattan

Lördag var det. Och långlenkki blev det. Inte skymten av isighet på banan, så då verkställdes planA som innebar hårdkörning mellan halvmaradistans och 31 kilsar.
Mötte upp med folke j vid lockanberget. Och snart nog mötte vi pasi a, som valde att byta riktning och djåina oss för att få sällskap på sin långlenkki. Även om nog vårt tempo var klart lägre än hanses.
Najs.
Efter varvet på jeppis-runt tackade folke för sig, nöjd med dagens insats. Medan resterande ketare trissade upp tempot något hack. Till hårdkörning för jårs truli och njutfart för pasi. Tack vare trevligt sällskap och draghjälp gick det förhållandevis undan. Nästan lika bra snitt som på senaste tempopass, vilket inte är fyskam före frukost och efter halvmaratonisk uppvärmning. Najs.
Med uppvärmning och nedjogg noterades 33,4 kilsar. Och det torde ha varit årets sista långlenkki med hårt parti. Med tanke på självständighetsmaratondistanslenkki och förväntat vinterföre, passar det grejt att ta det sakta på långpassen. Kanske satsa nålite mer på distans istället. Sen inför nästa loppsäsong blir det nog aktuellt att återinföra de här semihårda långorna. Som jårs truli sist och slutligen tycker ganska temmärligen bra om.

Idag är vilo-och-ätdag. Det är trevligt. Två tuppluror har jag hunnit med. Och håller på att avsluta dagens fjärde och sista måltid. Najs.

Då vänsterknäet nu har blivit såpass rörligt, att den inte längre måjttar, tess, på ”i-chi-ching’s” hukmoment. Så har det blivit dags att återinföra ”assistant’s form” på programmet..
(qigongprogrammet alltså)
..och idag vågade jag mig på ett första försök. Den kritiska grejen är en sekvens med ganska väldigt krävande ”walking qigong”. Och fast knä känns helt pärfëkt i löpning och näranog pärfëkt i huk, så stramade det nog till i ovannämnda steg.
Janå, nu har vi ett nytt mått på knädets framskridande förfriskning. Jårs truli återkommer med nya rapporteringar från magiska mattan. Så du ska steja tjuund!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar