söndag 3 december 2017

förseningsränta

Hej på dej. Trevligt att råkas igen. Det var ju en hel vecka sen senast. Vilket beror på orsaker och skäl. Som tileksempel i fredags var vi bjudna till en utomordentligt trivsam tillställning, så därför är protokollkollen försinkad. Och därföre skola vi taga den vid hornen utan vidare dröjsmål: 

Bejslajn / Senast uppmätta / Målsättning:
-övervikt (kg): +5,0 / OK / +\-0
-tempopasstempo (min/km): 5:02 / 4:52 / 4:30 
-häppiländtempo (min/km): 5:45 / 5:31/ <5:00
-lågpulstempo (min/km): 6:31 / 6:11 / 5:40
-garminkondis (VO2max): 50 / 51 / 55

Ingen desto sorgligare läsning. Ju. Inga röda lampor, tess. Och två gröna, varav lågpulstempo temmärligen rejäl förbättring. Förstås den mäts sällan och får därmed väldigt gärna höjas ordenttärligen varje gång. Tempopasstempo är bara två sekunder bättre, men det är ändå något. Garminkondis har varit uppe och nosat på 52 igen, men damp ner igen efter gårdagens häppiländska jeppis-runt..
(det är vad som rubricum åsyftar; hade protokollet skrivits i fredags så hade jag firat 52)
..som lustigt nog prickade exakt samma snittempo som senast. 

En smula trögbent kändes det igår. Vad det sen beror på. Kanske de två hårda tiorna som rymdes i novembers sista sjudagarsperiod? Eller kanske förhållandevis träningstung månad alltsomallt? Eller kanske något från den ryskinspirerade fredagsmenyn?
Janå vacker så. För idag och imorgon är vilodagar. Så benen hinner vila och energidepåerna laddas, tills tisdagens utmaning.
Självständighetsmaratondistanslenkki.
Från Fitness Club - via Fitness Club - till Fitness Club. 42 kilsar, givårtejk. Start kl 13, så vi får dagsljus på ens första varvet.
Sändning via live-track, så den som vill djåjna hittar mig/oss.
(hoppas på sällskap, men än har inte någon bekräftat)
Milla j har lovat att FC bjuikkar deltagarna på bastu.
Du kommer väl med? Ens på ena varvet? Jooko?
I fjol hade jårs truli fastat 24 h före start. Och var hell-bent for lågpuls. Med den påföljd att tommy f höll på att ömsom frysa-ömsom tråkas, ihjäl. Och att hela härligheten tog fem timmar och två minsar. I år ska jag vara laddad och digga njutligt tempo...
(om vi är fler, så får vi hitta nåt som passar alla)
...det kommer knappast att ta fem timmar. Gissningsvis mellan fyra och 4½?
En liten paus är inplanerad halvvägs. Vid FC. Då kan man kliva av eller på. Och få i eller ur sig nåt? Och ta på pannlampa? Och kanske gräva fram pannbenet?
Jårs truli ser fram emot äventyret och tror att det blir najs.
Väderprognoserna är fördelaktiga.

Igår var vi och gårrshoppade. Nya madrasser har varit behövliga ganska väldigt länge. Och äntligen fick vi kastellerna ur den proverbiala vagnen. Vi får dem (madrasserna alltså, kastellerna har vi redan) om ett par veckor, men själva shoppaset blev i alla fall avklarat.
Nya spikskor har väl inte varit oerhört nödvändiga. Men önskvärda. De håller irriterande bra, så det är inte det som felas. Men de gamla är tunga och springovänliga. Återstår att erfara, huruvida de nya är nå löpvänligare...

(återkommer såklart med recension, så snart föret har tvungit fram en testrunda, vilket förhoppningsvis dröjer oerhört)
...men hur som helst är gammparet härmed degraderade till promenadskor.

Från kafferiet vill jag rapportera att ett lysande recept till den colombianska blenden har hittats. Men tyvärr är det sista påsen som öppnades i morse. Det är ett utomordentligt smakrikt och smakligt kaffi. Inom en smal zon, dock. Som gör det svårt att pejla in. Så kanske summarum över hälften av shottarna, givårtejk, har smakat suboptimalt. Därför kommer nog colombianska arabican att få mindre roller i framtida blendor.
Dock ingen panisk hätä med ny rostning. För det finns några El Salvadoraktiga påsar i frysen. Så lagom till midvintersempputider blir det väl dags. Skulle jag gissa. För ett pass i rosteriet. Najs.

Utöver nämnda själviska lenkki, blir det inget ketas förrän tidigast på lördag. På fredagen troligen alternativpass. Och på lördagen då högst en jeppis-runta. Det svåra är att få reda på hur det går på tisdagen. Och hur det firas. För att inte ens tala om själva självständighetsdagen. Svårsvårt. Utom om du stejar tjuund. Ty då så blir det lätt. Lättare än en pankkaka. Najs.
Därför vill jårs truli verkinnerligen uppmana dig. Med emfas. Steja tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar