onsdag 6 december 2017

fira finland fint

Janå hej igen!
Självständighetsdag och forsterlandet fyller huntti. Grattis alla finländare!

Jårs truli och min kära fru har haft en skön dag. Med rejäl promenad och supergoov tex-mex och baketmeddaschill och en liten utåköra.

Igår var det, som du såklart vet oerhört, dags för traditionell självständighetsmaratondistanslenkki...
(eller janå, det blev en oerhörd ultra: 43,43 kilsar)
...befarade klent deltagande pga vardagseftermiddag. Men deltagandet blev klent endast i antalitär bemärkelse. Ty naggande gott. Folke j på första- och henrik l på andra varvet. Och kära frun som mötte upp för slutspurten. Oerhört najs.

Vädret var en smula snålblåsigt, men utmärkt. Soligt och fint, så dagsljuset räckte en bra bit in på andra varvet. Banan endast ställvis klakig, man klarade sig helbra med fajvisar.
Så himla mycket filmat blev det inte. Speciellt inte från självaste själviska lenkkin. Mest från morgonqigongen, men editorn klippte härmbartligen bort det mesta. Men ta föralldel en titt, vettja..


Inför tisdagen hade jårs truli vilat två dar. Vilket med tanke på lördagens relativa tröghet kändes behövligt. Och på dagens promenad var benen tomma efter kanske 4-5 kilsar. Så inte ska det picka nå hål på den proverbiala sidan, med två vilo-och-ät-dagar. Igen. Såheså!
Skillnader mellan prefrukostära långlenkkiarna, de senaste två månaderna, och gårdagens energiladdade långpass? Janå det verkar som om pulsen skulle ha hållit sig något lägre per ansträngningsnivå. Trögstartat var det. Men jårs truli vågar inte spekulisera sig nå, i vad det berodde på. Kanske bara en aning intimiderad över distansen?

En garminsk lustighet kan nämnas. Efter gårdagens insats, med alltså 43 kilsar ketas, beräknade garmin att gubbskrället hade förbrukat 2300 kc. Och efter dagens förhållandevis lugna promenad, på 11 kilsar, tyckte den att jag hade kuluttat 900 kc. What?!?
(jag skulle mukamas kulutta typ en tredjedel mindre per kilsar när jag ketar, än när jag promenixar)
De är knepiga, garminarna.

Åålrajtski denn. Firaset fortsätter. Och vi återkommer, när det är dags.
På lördagen blir det, förutom jeppis-runt, firmajulfest. Najs.
Steja brutaltjuund, så får du veta vem som stöter på chefens fru den här gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar