lördag 30 december 2017

"finland-100" episod 2

En smärre bonk

Jårs truli blev tidigt trött i kveis. Nästan vann handred pråsent schöör pga friskluftsförgiftning. Så damp i säng kanske tietiden. Givårtejk. Hög som en hyfsat hög husvagn av endoknark från långlenkkin, då ännu. Ivrigt seendes fram emot att få starta dagens etapp.

Janå högen ebbade ut och ivern med den, under natten. Så på morgonen kändes nog en utdragen sovmorgon mer än välkommen. Och den inträffade också. Vi talar 11-timmarsnatt. Najs.
Men janå. Nog blev det ju så småningom dags att bege sig ut på dagens lenkki också. Med förhoppning om bra distans. Typ gärna 33 kilsar minst, så skulle morgondagens räcka med tjufem.

Dagens utmaningar:
-föret? med andra ord: behövs icebug eller duger samma fajvisar som igår?
-sällskap? liten förhoppning om lillebror på någon del, men osäkert..
-orken efter gårdagens förhållandevis gedigna insats

Dagens utslag:
-satsade på fajvisar, med förhopp om mjukt där is. Hmmm.. riktigt illa på det mesta av första timmen. Övervägde att ta en vända hemvia och byta dojor. Men omfartsvägens bana var mångdels bra, där en frostyta gjorde isen ohal. Så de begränsade partierna med kräpp kunde uthärdas.
Så det blev att uppfinna planB. Hålla sig längs omfartsvägen så länge man orkar och sen ta sig hemåt när kropp och knopp säger stopp.
-orken: hade måhända -och troligen- varit bra att tråma i sig ännu mer energi igår. Baket lenkkin och resten av dagen, än som blev fallet pga stor mättnad. Skyller på skinkan i pajen.
(idag blir det bättre, med vegansk dinnär, och ultragoov)
Så redan från början kändes det en smula tomt. Men bonken kom först vid knappa tjufem. Och det var ingen totalbonk -rejäl energibonk nog- så det gick att mala åpå. Bra pannbensträning.

Precis som igår startade jårs truli dagen med ett par espressoar. Men idag nöjde sig dumpstationen med tvenne besök. Och. Janitoren fick pekkanen. Najs.
Valde som sagt FajvFingärs, vilket visade sig vara ett ifrågasättningsbart val. Och dissade ullmax idag, vilket visade sig vara ett bra val. Drog nå shorts utanpå böxera, för att skydda ädla och känsliga delar. Såsom prostata, änd stüff.
(de shortsen hava sedermera blivit vederbörligen dekorerade inför morgondagens avslutande etapp, men mer om det senare)
Tjoppade iväg via rune berg och motsols jeppis-runt. Norrut längs omfartsvägen, hoppandes att få syn på lillebrodern..
(som försovde sig, av amsterdamsk anledning)
..när ingen sådan hade bongats vid kiviloose-sandsund, tog jag en sandsundsk krumbukt för att ge honom tid att vakna och se ljuset.
To nåo övejl, tänkte jag utbrista. Men det hade inte varit oerhört överenssstämmande med sanningshalten. Ty en annan ketare dök upp ur tunneln. Nämligen tony g, som också var ute på långlenkki. Som tacknämligt nog stod ut med gammgubbens trögtempo. Så jårs truli fick ändå sällskap ända till vikarholmen. Mellan 18 och 24 kilsar, typ. Najs. Så ini oerhördheten najs.
Gissar att tempo blev något piggare den sekvensen, men någon jobbighet kändes inte av. Förräns jag var ute på solokvisten igen. Då blev det tungt.

Visst tar vi närmsta vägen hem?
Det blir ändå tjunie!
Men då böövs tjunie imorgon också, hur lockande känns det på en skala?
Hmm ok, vi kämpar väl vidare då och ser..
Trettitre skulle nog sitta bra..
Hej halåå, du är soppatorsk tsåkkhövo, har du inte håkat det?
Jaa joo janåmen du ser ju att det går framåt ändå, ehuru en smula mödosamt och ingen smula snabbt.
Hrmpf..
Vid kiviloose: nu blir det trettitre om vi far hem!!
Jup, men rondellen är nära..
Hrmpf..
Vid ronellen: jess, nu blir det minst trettitre!
Janå, jup, men staffansnäs är nära..
Hrmpf..
Det blev staffansnäs. Och slank in några poäng på pannbenskontot. Och som igår, ehuru temmärligen motvilligt, igen en pannbensmanifestation via fredsvägen.
Och saldo 37,3 för idag. Najs.
Gör tillsammans med gårdagens 42,3 summarum 79,6. Najs.
Lämnandes synnerligen hanterbara 20,4 kvar oketade till sista etappen av denna temmärliga utmaning. Najs.

Nu har det laddats in med energi, vill jårs truli lova. Måhända att ingos nyårsjogg inte blir någon piisåfkejk för somliga gubbar. Men någon energibonk blir det inte, tell juu vått..
Och som sagt. Efter att ha kört dessa två gedigna pass, bäkk-to-bäkk, utan frukost. Så ska det bli kul att suga i sig av ingos glögg. Baket nyårsjoggen. Och se vad det har för effekt på slutspurten, för denna utmaning.
Som ju heter "finland-100"
Och av den oerhörda anledningen, fick jårs truli för mig att dekorera shortsen. Inför sista etappen, som ju delvis ska ske i grupp. Vilket är najs. Något mindre najs är jårs trulis skrädderliga kompetens. Man kunde säga att syningsarbete inte är min starka sida, det heller. Man kunde också konstatera, att ifall jårs truli hade råkat vara skräddare eller syare så hade jag inte deltagit något i ingos nyårsjogg. Och neppärligen ketat någon "finland-100" utmaning heller. Ty då hade svältdöden drabbat med oerhörd barmhärtlöshet. För oerhörda eoner sen.

Men åålrajtski. En bra sak med dagens skoval var att det neppärligen hade blivit lika långt i icebuggar. Och att till imorgon blir det nog icebuggar och det känns som janåhe, bringitånn!
Så nu. Hörduduuduuduu. Behöver du steja nå så infernaliskt tjuund. Så det är inte likt till nå.
Så du bara inte missar slutet på denna oerhörda följetong.
Och sen när vi har avfirat gammåret vederbörligen. Typ sen på nyårsdan. Så återkommer jårs truli med en tillbakablick på gammåret och oerhört kloka funderingar inför nyåret.
Najs.
(för den som stejar tjuund, vill säga)
Så steja tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar