tisdag 23 augusti 2016

halvan går..

Tänkte dela med mig några funderingar såhär i halvmaratontider. Planen för augustis hårdträning var ju två hårdpass i egen regi. Och sen två halvmaror som långa hårdpass. Hittills har planen hållit, och av allt att döma blir det venetialais halvmara på lördagen.
Hittills detta år har jag varit temmärligen pricksäker med halvorna, med alla tre resultaten inom ett par minuter. Dessvärre med sjunkande kurva. Å andra sidan var, enlig jårs trulis egen åsikt, toholampis 1:40:19 riktigt hårt. Så inget behov av att förbättra halvmararesultatet i år nåmer. Egentligen. Klart det vore kul, men ingen hög prio.
Annat är det med maraton, där PB bättrats med under halvminuten i år. Ynkedomars ynkedom :o(
Janå året är ungt. Inte. Men nog chans ännu, bara det inte hinner komma snö på backen före kankaanpää. Ett litet aber. PB kräver förstås PBkondis. I början av året var kondisen på stigande, men så barkade det käpprätt åt rännstenen
linjen visar löpindex, som nu är vad det är men torde vara hyfsat rättvisande. Sen februari har det alltså åkt störtlopp. Och jårs truli har pÿÿlat om pulsen och vänsterfoten om vartannat. Det positiva är ju att kurvan idag pekar åt rätt håll, även om som sagt kondis inte är bra. Steja tjuund så får du veta om den fortsätter uppåt. Eller om det blir BigBängKräsch igen.
Blir kul och intressant att se vad kåkkelby kan bjuda på för resultat. Banan är ganska lättlöpt. Även om nog LKI banan var ännu lättare, skulle jårs truli påstå. Ifjol blev det 1:43:50 med återhållen första tredjedel pga TurkuCityMaraton stundande två veckor efteråt. Då var också formen på stigande, efter en bedrövlig sommar. Skulle inte vara ämnat att förvåna, om lördagens resultat hamnar i samma klunga som årets hittilsa. Steja tjuund så får du se!
Inför både toholampi och kvevlax genrepade jårs truli genom en jeppis-runt halvmara-ish lenkki i lågpuls. Onsdagen före. Det tänker jag göra imorgon också. Blir intressant att jämföra stats från respektive genrep och halvmaraton.
(inför LKI var inte det aktuellt, bl,a för att den gick på fredagen å inte lördag)
Återkommer med data och funderingar från morgondagens genrep, sannolikt på torsdagen. Eller fredagen. Så steja tjuund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar