söndag 4 juni 2017

kåkkelby-home-run

Jårs truli såg ivrigt fram emot en lätt och njutbar långlenkki. Inte minst som mestadels medvind var att vänta. Uppskattat lågpulstempo var nog 6-6:10, men hopp om bättre levde. Och aktualiserades desto mer som GPS-pulsen var såpass måttlig som 62. En lördag. Min lördagspuls brukar vara skyhög. Men där bedrog jag mig, blev nog -precis enligt förhandstips- 6:06.
Kära frun var vänlig nog att kör(l)a mig till kåkkelby och dumpa mig där. Shorts och tunn långärmad pajta. KSO-evo sko. Lippis. Två små vattenflaidor.
Lite besviken nog, då inte pulsen tillät nå piggare tempo. Tills benen började kännas trötta och slitna redan vid 15-20 kilsar. Inte vet jag om det är KUR eller onsdagens tempopass eller både-och, som tynger. Men det diskvalificerade planB, som hade inneburit att stänga av pulsvarning. Nu fick jag istället ett bra tillfälle att träna hyfsat länge med trötta ben.
Ifall allt hade gått lätt och piggt och i bra tempo, så var planen att förlänga till maradistans. För att hedra stockholmska löparna samt utmana lågpulsmaratondistansrekordet. Som det nu blev, så var jårs truli helt nöjd med trettifem kilsar. Pulsen kålkkådriftade dessutom efter tretti, med närmare 6:30 kilsar på slutet.

Rökta räkor+halloumi och nålite annat smått&gott satt bra efteråt.
Och nålite aptit blev över till idag.

Tidigt väckt av hungrig mage. Satte igång kaffirosten redan vidpass sju. 5 bätchar á 500 g råkaffe blev till en blend av 40 % etiopisk limu, 40 % hondura (även den arabica) och 20 % vietnamesisk robusta. Arabicorna fick en lindrigt mörk rostning, medan robustan fick sig rätt rejält.
Medan bönorna fick gasa av sig såpass att det skulle gå att extrahera nå vettiga shottar av dem, var vi ute och yammade. Till ett av yammyyängets vakiopaikkor. Haney's pizzeria. Stora billiga pizzor. Ingen mrBank kvalitet direkt, men en gång per år klarar man nog av :o)
Äntligen tillstymmelse till sommarfiiling. Om än inte varmt, så inte så jæfvla svinkallt i alla fall.
Och en hel del bajkärs ute på vägarna. Najs.
Ultrafärskt goovkaffi som avslutning på en trevlig utfärd. Och nu, efter långlenkki igår och rejäl yammutur idag, är jårs truli trött men också avkopplad. Nästan som om man hade haft en pikuliten semppu. Najs.

Den kommande veckans lenkkiar får någorlunda anpassas efter hur kroppen blir i skick. Både vad känslan i benen gäller och vad puls i förhållande till tempo belangar an. Dock gärna ett tempopass. Och så hade folke j antytt att han kan tänka sig att ställa upp som guide på en skogstur. Preliminärt på onsdagen. Mycket väldigt välbehövligt, med tanke på att något armades pucko har varit och mält sig an till utterleden.

Janå eftersom det är din uppgift att steja tjuund så kommer du ju att få veta, med högst avundsvärd plötslighet, hur det hela utvecklar sig. Najs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar