torsdag 15 januari 2015

49-50=100: ny hunttiutmaning på kommande

Efter nästan en vecka av aktiv vila baket låglenkkin i lördags, har det nu blivit dags att sjösätta årets första hunttiutmaning. Det blir den tredje hunttin alltsomallt, efter 7*15 i november och 6*17 i december. Nu aktuell utmaning är, lustigt nog, 5*20. Det hade du neppärligen kunnat gissa? Således ska vi keta 20 kilsar per dag, med början imorgon fredag, under fem konsekutiva dagar.
20 kilsar är ännu inte någon oöverkomlig distans, men sen får vi se vad den kumulativa effekten blir. Förr eller senare tycker man att det borde börja ta emot, om man fortsätter att komprimera huntti.

På basen av 6*17 torde inte gränsen vara nådd ännu dock. Tänker som vanligt försöka få till dagliga rapporter från utmaningens framskridande, så steja tjund!
Formen vad gäller revbenet är på bättringsvägen, ändrar schyna från dag till dag. Har nog kändist av under denna veckas lenkkiar, men temmärligen lindrigt. Blev annars en fastedagslenkki i måndags, i adios för att skona vaderna som var en smula limina baket lånlenkkin. Tåjmade. Sen jeppis-runt med kort radie i onksdagst, i sköna spyridon
Den rundan känstade ganska tung, faktiskt. Vet inte varför, men bland potentiella orsaker funtsade jag på föret (snömodd änd staff) eller energibrist (baket långlenkki och fastedagslenkki med bara en vilodag mellan ketasdagarna). Kanske nåt annat eller lite av varje? Hur som helst najs höghet baket och skön trötthet på kväldet. Hoppas i smyg att vara piggare imorgon inför första etappen av 5*20 dock, tids nog hindar man bli trött och energilåg ändå.
Föret kan också visa sig bli en aning utmanande. Riskerar bli en hel del ajsbugs, men hee så tå!
Februaris långlenkki blir bajdövej sannolikt hallimaraton 28/2 i botniahallen, vid det laget kan man tänkas vara helt redo att vila från snö, is och blåst.
Åålrajtski, vi kickar igång imorgon då..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar