fredag 8 april 2016

dämpad (löp)glädje..

..men (löp)glädje icke desto mindre.
Jup. Som sagt fick jårs truli krypa till det proverbiala korset, och införskaffa dämpade skor. Framförallt för fotrehab, men också som vakiomedlem i skourvalet framöver, för att möjliggöra hög löpmängd med rimlig risk. Hög mängd i bemärkelsen så mycket jårs truli vill springa. Mikael m rekommenderade i första hand saucony kinvara. En hyfsat dämpad sko med acceptabla 4 mm drop och ganska lätt (dryga 200 g). Temmärligen lättad som jag var, att ha fått manifest stressfraktur definitivt utesluten...
(hade ju prelmn uteslutit själv, men man tenderar ju önsketänka)
...var jag helt redo att satsa på kinvaran, om den skulle sitta ens någotsånär på foten.
Men så tipsade markus s om dens småsyskon. Med samma drop och något blygsammare stäkkhajt. Amenvafaarao, tänkte jag. Hade ju initialt tänkt nöja mig med merrell bare access som rehabsko, så warum nåt testa? Idag efter jobb blev det shoppingtajm. Började plikttroget med att testa kinvara. Kändes lätta och sutto ok på foten. Rätt tjocka om man jämför med merrell, för att inte tala om FajvFingärs. Å andra sidan har jag traskat med MBT hela veckan, och där kan man tala om tjock! Ville ändå känna nästa neråt. Fastwich om jag minns rätt. Åhå vad den satt fint på foten. Mycket stor skillnad! Inte vet jag om det skilde så många mm i stäkkhajt, men passformen var såpass mycket skönare, så det var inget att fundera på. Rimligt pris dessutom. Under 120,-  Och lätt, tror under 200 g?
Foten har blivit stadigt bättre. Misstänker att det inte var så otroligt helkorkat att alternativa på onsdagen. Har nog haft känningar idag, men inte mycket smärta att tala om. Såg fram emot att testa såväl fot som sko. En kort och lugn fredagsrunda var planen. Och så blev det verkställt. Min kära fru och ketaskompisen folke j hjälpte till. Känningar nog, och ömhet under korta episoder, men inget gravt. Lite skav på höger lilltå. Så på slutet mer signaler från höger- än vänster fot. Toeboxen är förtjänstfullt bred, men något knappare tilltagen på höjden. Janå man kan alltid skapa extrahöjd genom att slita ut innersulorna. Fast det tänker jag inte göra förrän rehab är fullbordat. Såheså!
(tapper gubbe)
Verkar ha klarat dagens prövning med foten i behåll och under fortsatt förbättring. PlanA om så visar sig bekräftas imorgon, är kort och lätt eftermiddagsrunda då också. I nydojjorna eller merrell. Avgörs imorgon. Inte barfota i alla fall, som de sopade pedvägarna börjar locka till :o(
Men tids nog.
Fastwichens betyg då? Janå inte har den skuggan av en chans mot FajvFingärs, det är ett som är säkert. De spelar liksom inte i samma division vad gäller fötternas och kroppens njutkänsla i löpningen. Möjligen kan den spela i samma division som merrell bare access? Får köra några tester med jämförelse i hågen. Och återkomma med utvärdering. En uthärdlig sko är det, hursomhaver. Och sämre kunde man ha hittat. Då det nu en gång ska dämpas. Varmt tack till mikael m för uteslutningsdiagnostiskt bidrag och goda råd! Och varmt tack till markus s, utan vilkens tips jag knappast hade kommit på tanken att testa Fastwichen!
Tror och hoppas på fullgod löpnjutning, om inte imorgon så nästa vecka. Och om allt löper riktigt väl, kanske en lång, och/eller hård lenkki nästa veckas lördag?
Steja tjuund, vettja! Så dår du veta, ska du veta..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar