fredag 29 april 2016

tålamoood..

Vädrets makter har visat förbarmande denna vecka. Mestadels snöslask och annat skräp. Sympatiskt då man har ytterst begränsad löpkvot. Blev ett alternativpass med crosstrainer i tisdags, för jårs truli. Och på lenkkifronten snudd på minus. Så lite och sakta har det blivit. Idag ett cikoriabesök med folke j, som gjorde bra ifrån sig i bastucupen. Som jårs truli hade skuppit i år, även utan vänsterfotens timeout.
Ikväll hade det varit dags att vila och ladda inför kyrönjokimaraton. Men därav blidde som sagt inget. Pärttar inte så kolossalt som befarat. Även om det krävdes onödigt mycket för att inse faktum, att det inte tänker låta sig göras. På det sättet rehabar jårs truli i gott mod. Men. Fyra saker saknar jag så det tar sjukt i själabottnet:
-springa i FajvFingärs
-springa barfota
-springa långt
-springa hårt
Våjvåjvåj vad jag ser fram emot!
Visst ser jag tecken på förbättring, om jag letar. Tillika är nog intentionen klar: foten ska vara huntti i skick innan vi trappar upp. Helt symtomfri och fri från svullnad. "hej känstade det inte lite bättre idag, låt oss testa en lite längre/hårdare/fajvfingrad lenkki.." duger inte!
En tröst är att motorpedssäsongen är igång. På söndag är planA lappajärvi runt. Men först ska nytt kaffi rostas, på förmiddagen. Ser fram emot.
Och dessförinnan ska vapporna firas väldigt hårt. Röikaset och fundeeraset behöver fortsätta, även om morgondagens projekt riskerar att bli kalkon. Eller kanon?
Steja tjuund så får du veta!
Dagens dinnär blev så färgglad att jårs truli behövde föreviga den. Kan läggas till att den lät sig väl smaka..
Imorgon är det lördag. Förutom vappafton. Innebärandes långpass. Eftersom veckans löpkvot är långt ifrån fylld, så får en del av det passet löpas. Najs. Ehuru långt ifrån hela. Oberoende av kvot så får jag inte keta nå långlenkkiar ännu. På långt när. Kanske inte före kåkkelby ultra. Och kanske inte ens då?
Steja tjuund så får du veta!
Åålrajtski denn. Vad väntar du på? Steja bladi tjuund åålredi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar