fredag 23 december 2016

anemisk julgubbe

Semppudag idag. Med morgonpass i rosteriet. Så nu har vi galaxens färskaste julkaffi, givårtejk.
Ny blend så det blir spännande. Pikulite provsmakade vi redan och det förefaller lovande. Men behöver vila över natten och så ska malningsgraden justeras.
Sen blev det solskenslenkki. Fick ingen ketaskompis, så det blev spåtifaj. Och icebuggar. Kanske 3/4 av sträckan hade gått bra med fajvisar, men där buggsen behövdes så hade nog det blivit kämpig i FF.
Eftersom denna veckas tider har legat sisådär 5 sek/km bättre än förriga, så tänkte jag att 6:30 var sämsta godkännbara. Om man ska lyckas intala sig att det vänder uppåt. Det blev precis exakt 6:30. Med tanke på att det var dagsljus idag så är det inte nödvändigtvis jämförbart, men å andra sidan var det hyfsat motvindigt i hela landet också.
Hur som haver så har jårs truli nu införskaffat en hemoglobinmätare. Utan desto större förväntningar om nån exakt tillförlitlighet. Men tänker att den väl ändå visar nålite ditåt. Kanske.
Och nog är jag mer eller mindre säker på att diagnosen är riktig. Lågt hb
Så himla åt skogen superfel kan det väl ändå neppärligen vara? I så fall kan man ju lika gärna mäta med en roullette. Så nu är prio A att försöka få det i skick, Borde kanske fara på en riktig undersökning. Enligt mina utmärkta medicinska rådgivare. Ska nog ha det i allvarsamlig åtanke.
Medan vi kontemplerar den saken, har jårs truli hämtat nålite potentare järnpastiller från apoteket. Tänker låta några dagar ticka *tic*tic*tic* och sen testa på nytt. Kul grej, onekligen, även om den kan tänkas vara på gränsen till leksak.
(gubbar diggar ju leksaker, enivej)
Janå åålrajtski påålrajtski. Steja tjuund, så får du veta hur bloddopaset utvecklar sig, för årets anemiskaste julgubbe!

2 kommentarer:

  1. Passa på att äta grönkål det är ju bra julmat och bra järnkälla. Hoppas det reder sig med hälsan, inte kul när orken tryter. God jul!

    SvaraRadera