söndag 18 december 2016

the botten is nådd

Firmajulfesten firades vederbörligt och under utomordentligt högtidliga omständigheter samt omständiga högtidligheter. Som det heter. Fantastisk förplägnad. Ludwig fick med berömmelse godkänt. Förstås dög inget mindre än black angus innerfilé för någon av firmans anställda, när vi visste att chefen bjuikkar!
Denna veckas lenkkiande har varit bedrövligt. Njutbart i all sin stillhet, i godkänt vinterväder, men bedrövligt. Pga den förbaikkade pulsen. Fast inte ännu bedrövligare än tidigare. Och att botten är nått nu, bekräftades av att lördagens lilla runda inte var nå sämre än förra lördagens. Trots firmajulfesten på fredagen. Och att jyrkis matsmältningsmeducin neppärligen var ämnad att sänka pulsen. Så att. Jårs truli betraktar härmed denna pulskurva såsom avplanad. Därmed är det bara att ligga på avgrundens botten och tålmodigt vänta på att det ska börja vända uppåt igen.
Från kafferiet kan rapporteras att julkaffit har anlänt.
10 kg. I vanlig ordning: 2 sorter arabica, á 4 kg samt 1 sort robusta, á 2 kg. Igen robusta från jawa och en arabica harrar från etiopien. Men i stället för guatemalan senast, nu en nicaraguan. Nålite måste man våga förnya sig, även om man är innehavare av galaxens rigidaste hjärncell.
Och mjölkskumningen har blivit en njutning igen, sen vi fick nytt ångrör till bezzeran. Idag ville kära frun ha en cappuccino, men med mindre mjölk. Så då uppfann kafferisten kaffi macchiappu:
En extrasuperduperspecialkaffidrink med mer mjölk än espresso macchiato, men mindre än dubbel cappuccino. Julkaffi torde ska rostas den tjutredje. För då är jårs truli ledig. Och har inte tillåtelse av kåotschen till nå längre än kortlenkki. Eftersom inte pulsformen ännu börjat visa nå tecken på att bli bättre. Utan bara tycks ha slutat bli sämre. Å rei he!
Med den inte så himlades mikroskopiska lillabrodern har vi kommit överens om att årets sista lenkki blir en långlenkki. På nyårsafton. Hör av dig om du vill hänga med! Om du har nå skinkfläsk som behöver sulattas bort, eller så..
(blir av förekommen anledning ingen "skinksmältare", i stil med fjolårets, i år)
Åålrajtski denn. Vi fortsätter i återhämtningens tecken och töcken. Och hoppas på fortsatt FajvFingärsFöre. Steja tjuund så du får veta i samma sekund som jårs trulis morbida puls börjar friskna till! Och om vi får slut på gammkaffi innan julkaffi ska rostas. Finns en dryg påse kvar..
ps: ifall jårs truli vore den personen som är en sådan person att den är en person som är en skrytsam person -ehuru faar bii it fråmm mii- så kanske hen hade råkat nämna vem hen vaknade breivär baket firmajulfesten, men nu råkar ju jårs truli inte vara den personen som är någon sådan person.
(och dessutom skvaldras det att du är ganska temmärligen aldrig så skvaldrig)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar