torsdag 26 april 2018

inför kyrönjokimaraton 2018..

..åålsåo nåon äs närkkesvammel.

Vi har kommit en god bit in på återhämtnings- och nedtrappnings- och uppladdningsveckan.
Ned har det trappats:
-inomhusträningen dividerades på två pass, så att belastningen per blev pytte..
(trappmaskinen dessutom i lågpuls)
-tisdagens distanspass var kort och lätt och najs, ehuru något högre puls än väntat..
(intalar mig, för att inte behöva nojja om missad formtopp, att det beror på senaste tids relativa hårdträning samt den inågonmåniga urtömningen inför energiladdningen)
-fredagens distanspass har flyttats till idag och halverats.
Och åter har det hämtats, och hämtas:
-garmin visar mycket riktigt status "återhämtning".
-både båda benen och andningen har känts lätta och fina denna vecka.
Och upp ska det laddas, och har redan börjats:
-i kveis vände jårs truli ventilen från underskott -> överskott och avnjöt en såpass oerhörd kvällsvard att fröjden rentav var ren.
 Kvällssolen ska som sagt diggas på en ultrakort och lätt mikrolenkki ikväll, 6-7 kilsar. Och sen fortsätter energiladdaset. Najs.

Väderprognosen är fortsatt gynnsam, även om 1 m/s har ökat till 2 m/s. Med fjolårets 6-7 m/s förmår de siffrorna inte riktigt intimidera. Blir neppärligen över +10ºC så värmen skrämmer inte heller, och så ska det ju vara denna årstid.
Kunton verkar vara mer eller mindre såpasslig att jårs truli vågar drömma om PB. Och varför inte PE, då ju det fattas bara dryga minsarn numera. 2 sek/kilsar givårtejk. Och skulle vara beredd att gå för fullt, om det vore tillåtet. Vilket det inte är, pga de där smått frissamma sekunderna.
Å andra sidan, och liksom typ janå, eftersom ingen opponerade sig mot min plan med bara sju kilsar i speldet-fast-stadium så behöver det inte stå och falla på det.
•den nu aktuella strategin har dessutom fördelen att något minska bonkrisken, genom den påtvunget modesta öppningsvelociteten•
Nålite närkkefunderingar:
-energibonk: föga trolig med bra uppladdning och egentillverkad superduperdunderenergigel.
-krampbonk: möjlig med tanke på att nedtrappning inleddes onödigt sent och med en extravarning för andnings-/magmuskler som får jobba extra i början pga spjeldet fast-diilen.
-syrabonk: lindrig risk med tanke på behövligt lugn öppning, ökas till måttlig om pulsen också idag visar sig överraskande hög (tydande på dalande formtopp/ylikunto)
-störande strålande- eller bajabehov: försumbar-lindrig med tanke på tidigare erfarenheter, ökas till lindrig-måttlig om morgonbestyr eller sista närkkedrooping baket uppvärmning kråtar.

Åålrajtski. Dags för uppdatering. Nu är det kvällskvist och jårs truli har hunnit vara på mikrolenkkin samt fortsatt energiladdaset.
Benen kändes trögare nu, än tidigare i veckan. Kanske pga gårdagens enminutersvetor i snarare halv- än helmaratontempo, på löpande band?
Jårs truli övade -ikväll alltså- på spjeldet fast. Och en liten smula småstockat kändes det, som hänförs till den dammiga och sandiga luften.
Snittempo 5:19.
Ifall det är nåt att extrapolera från så hinner man nog tappa en del sekunder och tilåmed minsare på sju kilsar. Å andra sidan har man ju fem gånger den sträckan kvar, att kårja läget på..
Pulsen däremot nådde inga befarade höjder. Såklart ingen lågpuls heller, och det var inte avsikten. Men najsligen glädjande icke desto mindre, att garmin erbjöd ny kondis:
Kul, även om det inte spelar så stor roll i detta skede!
Så om vi nu tar en koll på protokollet, så ser det ju ut såhäran:

Bejslajn / Senast uppmätta / Målsättning:
-övervikt (kg): +5 / OK / +/-0
-tempopasstempo (min/km): 5:02 / 4:31 / 4:30
-häppiländtempo (min/km): 5:45 /5:00 / <5:00
-lågpulstempo (min/km): 6:31 / 5:41 / 5:40
-garminkondis (VO2max): 50 / OK/ 55

Najs och inte illa, eliho?
Två OKar hann vi få till. Av behövliga 3/5. Och alla de andra stannade bara varsina ynklig sekund ifrån.
Ifall det går så lycksaligt att jårs truli fixar PortEllen i övermorgon, så är den här diilens saga all. Och om inte, så återupptas den inför stockholm.
Fast allra mycket helstast skulle jag ta stockholm som en upplevelse och njutning, utan tess nå stress på prestation.
•alltså jårs truli gillar prestationshets, det är inte det, men såna där stora lopp kan det ju vara najs att bara digga.. som det blev i berlin pga omständigheter som heter duga•

Janåmensådär.
Steja tjuund så du inte missar eventuell fortsatt närkkesvammel!
Och steja oerhört tjuund så du inte missar rejsrapporten!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar