fredag 6 april 2018

inför toholammin talvimaraton (halva distansen)

Det är fredag, ehuru nepäpärligen lång. Fast fasta kanske kan göra dens känsla längre. Eller så inte. Saa sii sitten.
Hursomhelst är jårs truli nu 12h inne i fastan och har alltså uppnått "fasting state". Och kan föreställa mig hur kroppen i lugn och ro får ta hand om och reparera cellerna som därav i behov äro.
Najs.

Början av veckan bestod av lugn, lätt träning i små doser. Återhämtning och tillvaratagande, hoppelunda, av påskens förhållandevis kraftiga stimuli. Och såklart uppladdandes inför morgondagens urakka.
Preliminära skissen var, som du ju minns och föredömligen ihågkommer, att vid bra före bucka "all in" och vid menföre sikta på en ansträngningsnivå som motsvarar maraton.
•alltså en ansträngning som under gynnsamma förhållanden kunde tänkas ge önskad maratonfart•
Och den planen är väl nog i stort sett gällande. Med tillägget, att om förhållandena är svårtolkade så får humör och känslan för dagen avgöra insatsens helhjärtadhet.
Loppet heter ju "talvimaraton" så man behöver nog tacka och ta emot de omständigheter som erbjuds.
Årets viktiga halvmaror inträffar, enligt jårs trulis grova årsplan, i slutet av sommaren-början av hösten.
Men.
Mutta.
Nog kan jag erkänna att det skulle kännas oerhört ganska väldigt asbra -för att inte utbrista kalasbra- med ett sprillans nytt personbästa på halvmaraton.

Det är ju inte så lätt att säga hur och var formen är, på förhand. Inte gav söndagens 4:40-snitt på tie kilsar nå säkra besked om rekordform. Men om man är optimistisk som en prins och föreställer sig att gubbkroppen har absorberat -och förmår tillgodogöra sig- påskens träning, så kan man kanske lyckas inbilla sig att det går att hota 1:40 en bra dag.
•och nå mer än en sådan inbillning behövs inte för att trigga inspis&motivation till ett seriöst försök•
Den Dalwhinniekvalificerande 1:35 gränsen ska vi inte tala om nå tess. Åt allra allra minstone inte förns vi ser hur sommarträningen börjar arta sig.
Inte nå att steja desto tjuundare för idag. Om vi säger söis.

Nu bajdövej. Äs vii spuiik. Fastan är inne på sin 16e timme och det går riktigt bra. Inga magrivande hungersattacker. Inga svagisar. Definitivt ingen hidäjk.
Jårs truli hävdar neppärligen att det är nå optimalt upplägg inför halvmaran. Men däremot kommer det att vara oerhört kul att ladda upp ikväll, tell juu vått.
Ifall det blir full distans i kyrönjoki den 28e så blir det ingen fasta på fredagen 27e. Så mycket kan jag avslöja redan nu, så det behöver du inte heller steja nå tjuund för.

Men. Imorgon som sagt toholammin talvimaraton. Eller för jårs truli då, halvimaraton.
Så tjuund behöver du steja, icke desto mindre!

Ännu ett sista tillägg, innan vi tar kväldet.
Fick till en microlenkki i kräppvädret, tillsammas med folke j. Kort och avsett lätt. Men kändes tungt. Fast så brukar det ju ska vara på fredagarna.
Intalade, med endast lindrig desperation, mig att fastaset och motvinden och snöslasket i ögorna kräppade. Det går nog väl ändå bättre imorgon?
I all oerhörd synnerhet efter den föredömligt utsökta pajen..
..oerhört goov och oerhört energirik och oerhört vacker.

Janå.
Stej tjuund!
Så får du ju veta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar