torsdag 12 april 2018

torsdagsdejtdags

ajaarell med nå superhått brattel, så varför inte en sajbärdejt här med dej, tillika?

Först en positiv grej. Förhållandevis blygsamma känningar efter tohohalvan. Egentligen inte slitnare eller tröttare än efter en normal lördagslenkki. Speciellt om den (LLn) varit lång, och/eller hård.
Najs.
Hade inte ketat nå halva på väldigt länge. Ser fram emot att träna en aning målinriktigare och sen ta itu med sensommarens och höstens halvor. Hur många och vilka de sen bliva må..

På denna veckas distanspass har det varit återhämtningsstuk. Utomhus genom att undvika de där extrakilsarna som så lätt slinker med. I oerhörd synnerhet nu när kvällarna är ljusa och vi enttärligen har återfått den älskade asfalten. Inomhus genom att undvika överhastighetsmikrovetorna och genom att köra de halvhårda enminsarsintervallerna var femte- i stället för varannan minsar. Så totalbelastningen från det passet blir lågt.
Dock har jag inte gjort nå utomhus som varit under 11 kilsar. Detta för att jag liksom halvhjärtat fiskar efter en bra lågpulsnotering. Av samma anledning har jag försökt att korta stegen nålite i motlut eller -vind. Hittills inget napp. I måndags var det nära men slutet spåjlade, med för hög puls. Och igår var det något mindre nära, med första halvan i 135-140 zonen.
Igårs vårtecken var förresten mysse:
och neepåjooletecknet var att fingrorna fröso till ispinnar medan jårs truli väntade på min kära fru. Som behövde släppa in mig, eftersom jag nog hade minstat att ta med nyckeln. Men desvärre valt nyckeln till arbetet..
..hrmmmmpf!
Men vad, nog kommer den väl. Jos on tullakseen. Nya lågpulsnoteringen. Tänker hur som helst inte prakka med nå pulsvarning mer. Är i alla fall planA.
Det är bajdövej 5:40 som gäller...
(6:00 är rådande)
...finns liksom inte längre nå poäng med små förbättringar.

Nep. Utan det är feta sköna gröna OKn som gäller. Men vilka också, utöver vikten, lyser med sina frånvaror. Men janå. Lyser gör också solen. Och vackert. Och som sagt har vi fått tillbaka ketasbanorna ur det förhatliga is&snölagret. Sååå njutbart och vårkänsligt.
Förutom obeskrivligt sköna lenkkiar börjar man ju på riktigt se fram emot yammusäsongen. Dock inte dags ännu. På någon vecka.
Ännu på tal om OKarna. Det är drygt två veckor tills kyrönjoki (28/4). Och till den hade jårs truli gärna -för att inte säga oerhört gärna- sett att åtminstone två till av protokollvärdena vore OKade.
Eftersom att det skulle berättiga till full satsning i den maran. Med ökad sannolikhet för PortEllenskt resultat.
Nålite tajt verkar det bli.
Förutom att garminkondis såklart följs hela tiden, men ju är längst ifrån OK tillika, så ska vi se:
-lågpuls ska jag fortsätta att fiska efter enligt ovanstående mönster
-tempopass ska prelmininärt testas nästa vecka, troligast onsdag
-häppiländ ska preliminärt testas nästa veckas lördag, en vecka före kyrö
(nu kommande lördag planeras långpass med hård tia inbyggd. Sista egentliga nyckelpasset före kyrömaran)
Ifall inte minst två till OKas, så är planB att köra spjeldi fast på första varvet av kyrös fyra. Så då blir det ju inte riktigt aal in full satsning. Och hoppas på det bästa.

Saa sii sitten, så steja tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar