fredag 25 mars 2016

inför påskadubbeln

I måndags började jårs truli tycka att pulsen uppförde sig något normalare än på länge. Och kände hopp. För att under dagarna efter det igen landa nere på jorden, med anletet först. Börjar bli standard kuvio :o(  Ibland lindrig huvudvärk och ibland lindrigt stockad om om nosen på nätterna, förekommer också.
Janå inom ett par timmar kåmmensar påskadubbeln och den tänker jag lufsa i lågpuls så får det ta fast hela helgen. Vädret ser ut att bli milt och behagligt. Aningen blåst, men ingen storm och vi tar den i ryggen längs omfartsvägen. Föret blir mellan lindrigt- och måttligt kräpp idag...
(troligen farbart enligt tidningshämtningsexpeditionen att döma)
...imorgon sannolikt helt perfekt.
Planen är alltså tretti kilsar idag och tretti imorgon. Vi ser ut att kunna bli ett glatt litet gäng idag. Och troligen färre imorgon, kanske sologubbe. Banan bygger på jeppis-runt, med fyra avstickare:
-skutnabba
-sandsund
-rosasholmen
-runeberg
Från- och tillbaka till fridhemmet temmärligen exakt tretti. Och från- och tillbaka till lockanberget kring tjusex, givårtejk. Det är en trevlig rutt, och jag brukar ha svårt att tro att den är såpass lång som den är för den känns så kort. Säkert för att avstickarna kommer så lämpligt och innan man vet ordet av så var det sista och sen är man nästan hemma. Ser nog fram emot lenkkiarna och hoppas att pulsen inte ska vara så amper att det blir frustrerande. Nog har det ändå oftast gått att hålla njutbart flyt i steget -bortsett från uppförsbackar- den senaste tiden.
I förrgår var avsikten att avverka tusingar på löpande band. Mäktade bara med en. Just&just. Ändå en smula stolt och nöjd över att jag klarade av att mobilisera fajtingspirit till en hyfsat hård tvåtusing efter en joggtusings relativ vila. Lätt hänt trots allt att luften går ur en, om det inte löper enligt planA. Fartmässigt var tvåtusingen mycket saktare än tusingen, men ansträngningen hann nog bli nära max. Summarum ett tillfredsställande pass. Förra veckan var benen rejält svårsprungna på fredagen. Efter intervaller på onsdagen. Få se hur det blir idag. Ifall de är stumma så ska jag försöka tänka att det blir desto effektivare uthållighetsträning...
(avsikten är ju nimenomaan att få bra uthållighetsträning, utan alltför monstruös återhämtningsskuld)
...och att jag ju har tretti kilsar på mig att mjuka upp dem!
De som hänger med på ena eller båda eller andra etapperna i påskadubbeln, så att de slutar här hos fridis, ska belönas med goovkaffi!
(folk har ketat längre för blygsammare belöning :o)
Åålrajtski denn. Ifall du mot förmodan inte tänker hänga med på påskalöpaset, så föreslår jag bestämt att du stejar tjuund. Så ska jårs truli nådigt förse dig med uppdateringar vartefter projektet framskrider!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar