fredag 25 mars 2016

påskadubbelns allra första etapp

Kl elva tasan, reikä reikä, tassade vi iväg från fridhemmet. Kaj l och jårs truli. Märkte direkt att pulsen var hög, men det var räknat med. Vid lockanberget fick vi sällskap. Ketaskompisen folke j och två utifrånkommande deltagare. Mycket kul att se!
Farten var blygsam. Förstås, för att hålla lågpuls trots trotsig puls. Pasi och anne a hade inte tålamod med vårt saktmod, så de försvann i horisonten. Förståeligt. Annars hade ingen i vår lilla men naggande goda församling något att måjtta på den makliga takten. Föret var helt ok, även om det var slaskigt och blött på sina ställen. De relativt nya fajvisarna (TrekAscent) skapade skav för första gången, så tårna var aningen medfarna efteråt. Men nemas problemas. Vädret förbättrar banorna äs vii spiik. Imorgon kommer jag att kunna välja och vraka mellan sommarfajvisar (KommodoSport), Feelmax och Merrell. Lutar mest mot KS, de är så assköna att springa i. Även om de kan bli slintiga på evenuella snö-ispartier.
Redan vidapass halvvägs märkte jårs truli att benen höll på att bli trötta. Mer än brukligt. Janå det var inte så konstigt, med tanke på onsdagens intervaller. Snarare noterades med tacksamhet att de var pigga från start. Den halvannandeciliters vattenflaida jag hade med, lät sig väl smakas under andra halvan. Och en till hade nog slunkit ner, men jag trodde en skulle räcka bra, Trots ruggiga vindar i början, blev det varmt sen, med vinden i ryggen längs omfartsvägen. Noterade också att pulsen stabiliserade sig och jag behövde inte sakta ner så löjligt mycket i motlut på slutet. Bra tecken inför morgondagen?
(den som stejar tjuund får se)
Tillbaka vid lockanberget dumpade vi alla andra och endast kaj l och jårs truli sökto oss förbi kyrkan tillbaka till fridhemmet. Och fridhemska kafferiet. Där avnjöt vi välförtjänta govvkaffiar, i form av cappuccino & espresso. Kaj l blev så mäkta imponerad att han snudd på lovade att joina imorgon också. Men uppbringandes en självdisciplin utan dess like, lyckades han avstå. Ingen av de övriga verkade heller överhövan intresserade av att dacapa. Så gänget blir fåhövdadare då. Jårs truli såklart, och så kommer lillebror timo l att haka på i någon del av lenkkin. Och eventuellt kommer folke j emot på slutet. Vore snällt, för det kan bli tungt på slutet, med tanke på hurpass det kändes idag. Å andra sidan anser nog polarflow att jag ska vara tillbaka nera på "balanserad" imorgon. Och benen har ju en till "vilodag" efter onsdagens hårda pass. Janå vi får se, DEN SOM STEJAR TJUUND, vill säga!
Nu ska det bakas nå runner's pizza och sen lagas energirik efterrätt. Så det finns nåt att ta av imorgon. Pizza kan göras på många olika sätt, men om det ska vara runner's pizza så är denna komponent absolut nödvändig:
den får måjja sig i bottnet tillsammans med rågmjöl och spelt. Och olja. Enligt en välgjord vetenskaplig studie, är de vanligaste misstagen vid bakning av runner's pizza:
-för lite cognac
-man häller cognaken i bagaren i stället för i chiagelen
Men här kommer hantverket att utföras med fokus och uppsåt. Man vill ju inte jeopardisera morgondagens etapp, nå mer än behövligt..
Åålrajtski denn, steja tjuund så återkommer jårs truli med berättelsen om den ootrooligt spännande avslutningen av påskadubbeln!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar