tisdag 1 mars 2016

överåterhämtad

Återhämtningsperioden fortsätter träget. Faktiskt i den hiskliga mån, att polarflow betraktar jårs truli som undertränad vid det här laget..
..eller heter det överåterhämtad, månne?
Dock inga tecken på att formkurvan skulle lyda mina önskemål, och kollektera in uppdämd kondis.
Ikväll var brorundan njutbar på fint vinterföre, men farten låg. Och kondis som enligt polaren var 60 i årsskiftet, har de senaste tre söndagarna varit 57, 59 och 58. Inte så fruktansvärt låga tal, i sig, men om jårs truli hade fått bestämma så hade åt allra minstone det sista talet varit hisnandare.
Janå det var en förhoppning, som inte besannades. Blir vi väl tvungna att konstatera. Kanske har jag tränat för mycket eller för lite? Eller så var min iver att testa det här med polariserad träning en smula missriktad? Eller så blev det för mycket eller för lite av antingen låg- eller högpuls? Eller så fel sorts högpuls? Frågorna är många och inget facit att bläddra fram till.
I vilket fall som helst ska upplägget ändras mer eller mindre efter hallimaraton. För att så småningom sikta in sig på att ge sig på 3:30-gränsen. Från hallimaran får man fina detaljerade stats, vilket kan ge ledtrådar till vårträningen.
Löpningen har trots allt smakat väldigt bra. Trots vinterföre med allt vad det har inneburit. Ser även fram emot hallimaratonet med påtaglig iver. Första loppet på flera månader. Om man nu inte räknar kotirataultra, vilket man inte gör. Få anstränga sig både hårt och länge. Få springa i shorts och Tpajta. Ingen halka, ingen vind, ingen snö eller is, ingen kyla. Bara njuta. Varv på varv på varv. Och blir det alltför jobbigt är det bara att tänka på pyrosnö i ansiktet!
Ett träningspass ska ännu äga rum, innan maran. Imorgon kväll. Blir en halvtimma på löpande band. Men inga intervaller, utan jag tänker ställa in styrfart och måra åpå. Får ta korvalappustereo på rändåm-plej så det inte blir alltför tråkigt. Intervallträningen har gått bra utan. Men jämntakt i en halvtimma blir nog i mycknaste laget. Sen blir det två helt vilodagar. Kunde säkert ha sina fördelar att ta nån minilenkki ännu torsdag och/eller fredag, för att hålla benen i springtakt. Men den här gången så här. Med bra tur laddar det in en massa extraspring i benen. Och, som sagt. Det finns ändå inga förutsättningar till något rafflande resultat, utan siktet är inställt på rättvisande mätare över formen för närvarande. Liksom kvalitetskontroll på råvaran, som ska förädlas till PortEllen2016-form. Framåt våren-försommaren, eller alternativt på höstkanten. Om möjligt.
Åålrajtski denn. Mycket på gång, som synes. Alltså mycket många anledningar att steja tjuund!
Återkommer nog ännu med ivrigt pladder inför lördagen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar