fredag 24 mars 2017

dagens kalkon och dagens kanon

Idag är sista dagen av viloveckan. Blev sju dagar med inalles två pass á tie kilsar. Litehetsrekord!
Och avslutades med en lågpuls cikoriavända. Tillsammans med folke j. Vädret var fint och banan övervägande bar. Najs. Ingen vårvärme ännu, men den kommer väl?
Benen kändes lätta och saucony, som fick göra säsongsbedut vädret till ära, kändes i sin tur lätta om fötterna. Enda abret och irritationsmomentet var garmin, som pipade om hög puls ideligen och hela tiden. Ytterst irriterande. Jårs truli kåmplejnade högljutt och vi konstaterade att det börjar bli tröttsamt med pipandet och varnandet. Lika fristsamt oberoende om det kommer vid 6:40 eller 6:10 :o(
Janå med facit på hand var det kanske ändå mest att benen har vilat och laddat en massa spring i sig. För medeltempo visade sig vara 5:50, som är bra lågpulstempo för jårs truli och rekord för saucony. Faktiskt bara barfota som jag höll bättre lågpulstempo i höstas, före och mellan LochNess-kankaanpää.
Så najs, trots allt.

Ser fram emot morgondagens talvimaraton. Tror det blir skoj. Ingen har anmält intresse av att hänga med och kimppakyytia, så det blir lonesome keikka. Men det är nu inte speciellt långt. Dryga hundra kilsar, vill jag minnas. Har ju varit där två år i rad. Halva i fjol och hela året före. Personbästa båda gångerna. Vad gäller halvan, så är 1:40:19 gällande än i denna dag. Medan 2015:s 3:44:05 höll sig ända tills turku city i september det året. Imorgon är inte ambitionen nå rekordförsök. Utan en effektiv långlenkki, med draghjälp. Som sagt vartannat varv hårt, är planA. Varv 2 och 4 av 5, närmare bestämt. Blir jätteintressant att se vad jag lyckas åstadkomma för fart på de hårda varven. Om utifall att väglaget är bra, så borde det närma sig 5:00. Åtminstone andra = första hårda, varvet. Annars blir det nog vanskligt, befarar jårs truli, att ens orka hoppas på PortEllenKondis till kyrönjoki.
De hårda delarna torde bli ungefär i paritet med hallimaratons. Vad gäller distans. Fast uppdelat i två etapper och jämare utspridda längs totalsträckan. I stället för ansamlade mot slutet. Fördelen med halliupplägget var att de hårda delarna ketades på trötta ben. Och fördelen med tohoplanen är att det kan vara något mindre omöjligt att få nå fart på gubbebenen, förutsatt hyfsat gynnsamt väglag.

Ikväll har vi lagat lämplig uppladdningsmat. Och käkat. Friterade klyftbatäter och kryddpanerad kalkon. Hade varit kul och skoj att inleda röksäsongen. Det är ganska väldigt bra för gubbar att undersundom röika och fundeera. Janå den närmar sig.

Janå sådär. Steja tjuund hörruduu! Så återkommer jag med rejsrapport från toholammin talvimaraton. Vi har nå tejstas imorgon kväll, så det -rapporteraset- blir troligast på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar