söndag 9 juli 2017

klagovisa

Intervallerna gick bra. Varje fyrahundring prickades in i 5sekundersfönstret som jag siktade på. Nybörjartur?
(troligen)
Knäet svullnade upp efteråt och har hållits på den nivån sen. Men inte gjort nå ont, så planen var nog lenkki idag. Utan att fundera alltför mycket på knäet.
PlanA var jeppis-runt. Folke j tänkte följa med åtminstone en bit. Jårs truli tänkte keta barfota, för att kolla om jakupas lönar sig att ens starta barfota. Hoppades också på att äntligen få se lite piggare lågpulstempo.

Men tillbaka till fre-lö först. Efter morgonlenkkin slukade jårs truli en enorm brunch, och sen bar det av. På yammu. På roadtrip. Tillsammans med kära frun, på sin yammu. Vi hade siktet på sjöområdet söder om jyväskylä. Med päijänne i huvudrollen. Och små trevliga vägar.
(helst asfalt)
Växlande molnighet bägge dagarna. Varmt nog, framförallt igår. Lördag. Det var sjudundrande vackert på många ställen. Behöver inte tess blygas i jämförelse med punkaharju, om du frågar mig.
Vi övernattade på ett lugnt (golfiskt?) hotell i hartola. Tyst och najs.
På hemväg mötte vi hundratals bajkärs. Många av dem skulle till imatra, där de tydligen hade nå jutska på gång.
Bajkärs fanns också på hotellet. Tuffa sådana. På deras Tpajtor stod det "you can't fucking ride with us" eller något i den stilen. Så vi istade inte fråga om vi får rajda med dem. Damen hade armarna fulltatuerade och gentlemannen var bokstavligen tatuerad upp över öronen. Deras bajkar såg också tuffa ut. Inte bekväma, men tuffa.
Jag känner på mig att de var ännu hardkårare än min kära fru och jårs truli.

I kveis, när vi kommit hem, lagade vi en "runner's pizza". Vi hade inte varit å handla nå, så det blev imrpovisation. Mantagervadmanhaver. Men goov. Så då tänkte jag att det går nog bra med ketaset imorgon. Läs idag.

(det gjorde det inte)

Vaknade tidigt idag och spenderade förmiddagen på terrassen. Rostandes kaffi. Gammkaffi är nästan slut. Finns kanske 100g kvar. Det ska doneras till välgörande ändamål. Hann också via butikken och påbörja gräsklipp.
Tvåtiden tassade jag iväg. Mot lockanberget och möte med folke j.
Knäet lindrigt styvt och med lokal svullnad på utsidan. Men inte nå sjukt, som sagt.
Lågpulstempo riktigt dåligt. Mellan 6:15 och 6:30. Svårt säga exakt, med stann ett par gånger och haltgång på slutet. Men en rejäl besvikelse, var pulsformen. Det var den.
Haltaset kom sig inte av knäet, utan av vänster fot. Trampdynan, närmare bestämt. Den började ta sjukt redan före tie kilsar. Vilket är märkligt, med tanke på att jårs truli ketat barfota brorundor, denna sommar, utan bekymmer. Men det var samma sak senast. Fick börja gå på slutet.
Avkortade idag, så det blev 13 kilsar. Mot tänkta 23.
Surt. Riktigt jæfvla bajssurt :o(
Jårs truli skulle egentligen vilja pÿÿla en skvätt. Men klagovisar åt dig här nu istället.

Nålite tröst:
Snart får vi te(j)sta riktigt jæfvla färskt kaffi. Najs.
Lika bra att ta allt elände på en gång, om det med all makt måste kräppa. Kanske lika så bra för knä att det blev kort idag?
Fick skönt solbad och kanske duger som nån sorts värmeträning?

Janå, barfota utomhusmaraton stryks såklart från årets målsättningslista och dumpas tillbaka i bucketlistan. Eller inte stryks från- utan noteras som missat mål. Vore ju oerhört lömskt att försvinna målsättningarna, vartefter man misslyckas med att nå dem.

Åålrajtski denn. Dags för dig att steja tjuund!
Så får du bemärka om och när jårs truli får sluta med klagaset och börja publicera nå nöjdare inlägg åålredi..

AAAaa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar