tisdag 19 januari 2016

6*25-utmaningen: etapp 2/6

Sov ovanligt gott, gjorde jårs truli inatt. Det är nog ganska hälsosamt med frisk luft. Sen var det nog klokt att äta mer än den vanliga måndagsportionen. Inför dagens etapp förväntades kylan utgöra den största utmaningen, men då startskottet skulle till att smälla visade ena termometern -18ºC och andra ännu sympatiskare -16ºC. Valde därför att skippa airtrim. I övrigt nästan samma mundering som igår. Fast tjockare handskar och spyridon (FajvFingärs) i stället för merrell, på fötterna.
Dagens utmaning visade sig istället bli snömodden. Som i lördags, men någon grad lindrigare. Tillräckligt för att vara en smula fristsam att springa på. Vi sprang motsols idag. Inte för att vi såg skymten av någon sol. Men vi hade vinden i ryggen längs omfartsvägen, och det var nog fördelaktigt.
Pulsen var lättare att hålla inom lågpulsområdet än igår. Sannolikast tack vare avsaknad av fasta inför. Inte heller någon "tisdagskänsla", liksom bakis efter fastaset och rejält begränsad ork. Sannolikast tack vare det vidlyftiga ätandet i kveis och under dagen som varit. Hade varit riktigt roligt att tassa på, om det inte varit för det usla föret. Velociteten således också något högre än gårdagens 6:44 (min/km).
Polarflow anser att jag är ganska väldigt exakt lika ansträngd som efter gårdagens etapp...











...få se om det ska hållas på samma nivå hela tiden. Eller om det börjar stiga vartefter dagarna och etapperna skrider fram. Eller om det rentav börjar sjunka ner mot "balanserad".
Endast genom att steja tjuund får du veta. Stejandet tjuund är dessutom ett utomordentligt briljant sätt att få reda på huruvida gubben klarar sin utmaning, eller ickesanicke.
Vad bli morgondagens största utmaning?
Mera snö och/eller fortsatt dåligt före?
Kallare igen, i och med att det verkar att ska klarna upp?
Det faktum att jag måste klara morgondagens etapp utan folke j:s synnerligen värdefulla sällskap?
Steja du-vet-vad så får du svaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar