måndag 11 januari 2016

barfotadebut och 6x25 utmaning

I lördags var det alltså botniahallen som gällde. Kära frun och svärmor dumpade oss, folke j och jårs truli, vid hallen kvart i tie. Sen förstärktes vårt glada gäng av jonny m. Det blev årets första barfotakilsar och en mycket fin dag, med ganska många varv. För jårs truli närmare bestämt

varmed också konstateras att klickandet förefaller fungera. De andra typerna löpte något mer respektive något mindre. Samtliga tre har nog för avsikt att springa maraton där 5.3, ehuru folke j sannolikt något välkläddare skoledes.
Vi började med femti gemensamma varv i lågpuls, trevligt och snacksaligt. Sen spred vi på oss och jårs truli sprang tjufem varv med hög ansträngning. Avslutade med fem km nedjogg. I början av nedjoggen kändes fotsulorna ömma. Då just föreföll idén med barfotamara något mindre än briljant. Såg inte fram emot att inspektera sulorna efter fullbordat dagsverke. Men innan nedvarvningen var över, hade nog ömheten i stort sett gått över. Inte såg heller fötterna det minsta medtagna ut. Behöver bara försöka försäkra mig om tillräckligt bra disponering, så jag inte behöver börja slöjogga på slutet (av maran).
Ett träningspass i hallen torde ännu medhinnas. I februari. Något liknande som i lördags, eller kortare.
Till dagens lugna lågpulspass, som föregicks av 24 fastetimmar, voro vi åter förpassade ut i kylan. Motvinden bet hårt, men den mildare tempen märktes nog i medvind...
(mildare än den senaste tiden, inte mildare än i hallen)
...börjar redan vara illavarslande trött på kylan :o(
Nästa extrakula grej blir väl nästa veckas utmaning. Springa 25 kilsar sex dagar i rad. Vi börjar på måndagen och sista passet på lördagen. Håjta till om du vill haka på!
Och annars får du steja tjuund! Siktar på dagliga rapporter, precis som med förra säsongens hunttiutmaningar.
Veckan därpå är det kotirataultra i kvevlax. Lutar väl hyfsat betänkligt mot att ta sig dit, även om söndagar brukar vara helgade åt vila. Får vila på lördagen istället, i så fall.
Men ännu denna vecka ska jag nog försöka klämma in ett par effektpass. Så blir det desto skönare att vila från dem, i och med tjufemmorna. Som blir i lågpuls = sakta!
Åålrajtski, all orsak att steja tjuund, så du inte missar minsta lilla detalj i PortEllen2016Projektet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar