onsdag 20 januari 2016

utmaningen-6*25: etapp 3/6

Halvvägs och honeymoon over.
Förutsättningarna var hyfsade idag. Skulle sluta snöa mitt på dan och temperaturprognoserna humana och gott om tid för vederbörande att fixa löpbanorna. Det sket sig mellan något och kapitalt. Snöa slutade det inte ens fast månen sken vit och grann, ehuru ännu inte full. Banorna var i bedrövligt skick :o(  Underkänt betyg, bigtajm, åt dem som har ansvar för sånt!
Temperaturen vid start vidpass -12ºC...
(-14 på elaka och -10 på snälla termometern)
...valde att lämna bort pipon och bara ha rånarhuva och korvalappustereokorvalappur på huvudet. Ingen airtrim förstås, idag. Merrell på fötterna, pga smärre skav av spyridon av gårdagens snöblöta. Hade nog ändå valt de sistnämnda, om jag vetat hur illa skötta banorna skulle vara.
Valde en alternativ ramp upp till jeppis-runt idag, då jag inte hade sällskap. Rakt ut mot fabriken. Tre kilsar. Sen jeppis-runt medsols. Längs omfartsvägen var det bara snömodden som pärttade. Ja, och snön som blåste ur träden och till övervägande del rakt i ögat på jårs truli. Efter vändning vid staffansnäs fick jag vinden emot. Och tempen hade sjunkit några ºer. Och benen kändes inte så oerhört fräscha längre. Pannan började värka av kylan, saknade pipon. Saknade ketaskompisen. Visst är rändåmplej sällskap, det också, på nåt märkligt sätt. Men i mörkret och kylan och snöyrande motvinden och med trötta ben, kände jag mig nog en smula ensam.
Janå, sånt stärker väl det värkande pannbenet, får man hoppas.
Pulsen var amprare än igår, fast inte riktigt som på måndan ändå. Ingen panik än så länge, men om det ökar mycket ännu, så blir det jobbigt att hållas i lågpuls innan den här utmaningen är över. Polarflow antyder att jag halkade över gränsen mellan "ansträngd" och "mycket ansträngd"

Hyfsat jobbigt idag, på det stora hela. Blir det allt jobbigare härefter? Eller var det bara smekmånaden som tog slut, efter de två första -rätt pigga- dagarna? Blir det lättare då/om folke j är med imorgon igen? Fortsätter klättringen upp i ännu mer ansträngt, enligt polarflow? Behöver gubben börja gå, för att hållas i lågpuls? När kommer den efterlängtade och välförtjänta (?) rundan med gynnsamma förhållanden vad gäller underlag och väder? Kommer den öht inom denna utmaning?
Åjvåj vad många frågor du får svar på, bara genom att steja tjuund. Så gör det!
ps: käkade extraenormt ikväll, utifallatt energinivån var något låg trots rikligt ätande igår och under dagen. Huruvida det hjälper, får du också reda på genom att göra din plikt och steja tjuund, såheså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar