söndag 14 maj 2017

en varm och en kall

Mors dag idag. Tionde utan mor, så jårs truli firar inte nå värrigare.
*men så där grattis! i största allmänhet till alla som är mödrar*
Däremot blir det med hygglig sannolikhet nå YamSession idag. Helt fel vore det inte att få körsäsongen ordentligt inledd, och det bure ju som bekant inne artos porotaiga. Inte så himla värst kallt och regnskuren har väl dragit förbi snart nog..

Efter fredagens omsjungna barfotarunda fick jårs truli 52 (VO2max) av garmin, och efter gårdagens jeppis-runt 53. Najs.
"he taar se" sade den där gujjen som hade eld i håret "he byri jo sii riktit juust uut"
Försökte locka med lillebror som sällskap, lovandes skaplig draghjälp till skaplig halvmara-ish distans. Men det lyckades inte nå värst strålande. Reguljära ketaskompisen folke j -som brukar vara temmärligen osvår att lura med- arbetar 24/7 så länge de har seisokki. Så jårs truli var lämnad till mina egna divajsär. Janå inget fel med det. Plåinkkade på rammsteins essentials på spåtifaj som sällskap.
Skönt väder, så jag ekiperade benen med halvlånga tajts och överkroppen med långärmad paita. Och huvuvdet huvudsakligen med lippis. Och fötterna med underbart undersköna KSO-evo.
Gissade att en 1,7dl:s vattenflaida skulle räcka. Och det gjorde det, även om jag nog hade fått ner mer, om så hade bjuikkats. Tack vare den höga ansträngningsnivån hade Tpajta räckt på överkroppen. Det blev att kännas riktigt varmt.
I avsaknad av den bitande kalla motvinden, tåjmade andningen bra. Ändå fenomenalistisk träning för andningsmusklerna, tack vare spjeldet-fast-metoden.
(förra gången jårs truli KokkolaUltraRunnade var det utmattningskramp just i magens andningsmuskler som tvang mig att avsluta slutspurten och istället slöjogga de sista tjugo minsarna)
Hög ansträngning, på häppiländs övre gräns och i vissa motlut något över. Riktigt najs och skönt och endoknarkdigert.
Bra fart, relativt, på gubbskrälldet, dessutom. 1:55:58. Och då är jeppis-runt tilåmed nålite drygt halvmara i distans.

Nu återstår bara några korta lågpulslenkkiar i början av kommande veckan, inför KokkolaUltraRun. Och en massa mat. Och förhoppningsvis bra sömn i mängder.
Inför kåkkelbyketaset ska vi damma av jårs trulis målsättningar för ketasåret. I någon sorts rangordning:
-maraton A) < 3:30 B) PB *check* (enda som hittills bockats av 3:34:24->3:32:33)
-6h A) > 65 km B) PB (> 63,5 km)
-½-maraton A) < 1:35 (jeees, bladi lajkli) B) PB (< 1:40:19)
lågprioriterade:
-årssaldo > 4000 kilsar
-barfotamaraton utomhus
Hittills i år har kåkkelby varit viktat i träningsupplägget. Dels diggar jag långlenkki väldigt oerhört. Och dels har jag i praktiken bara ett försök på 6h målet. Hel- och halvmaraton kan jag åt allra minstone intala mig att går att klämma in något-några försök till. Och i ärlighetens namn känns 1:35 på halvan så inihelskotta omöjligt, att tanken på att satsa känns en smula främmandeskrämmande. Janå vi får se om och när, detdär...

*nu ska jårs truli börja ställa sig för nå Yammas, så skriver jag några radnar till sen. Bis später..*

Hej igen och sårry om du behövde vänta ganska länge. Det blev en utfärd till artos blåa stund, nog. Men ingen porotaiga, emedan han inte hade på pizzaugnen nå då han hade morsdagsrusning. Men god mat icke desto mindre. Vi palavrade om huruvida det räknas som åfischell säsongsdebut då vi inte fick porotaiga. Minns inte vad vi kom fram till, om nå tess, men tycker nog att det borde duga.
Min kära fru fick en morsdagsros utav gentlemannen arto.
På slutet blev det förhållandevis kyligt. Lite varmare tack!
Yammun har fått tillbaka faffamopedsstuket. Må vara att det ser oerhört otufft ut, men då det är så bekvämt och praktiskt
Därmed börjar det bli dags att avrunda ein skönt avkopplande vikåsluut.
Du kan också med fördel koppla av en smula nu. MenMenMen. Inte så oerhört att du inte stejar tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar