fredag 12 maj 2017

silence of the kyrönjoki

När jårs truli var en liten ponke, sades det att när maran släpper så ska man kasta en kudde efter den -mot dörren- så den inte kommer tillbaka.
På gammdar ser jag mer än gärna att mardrömmen kommer tillbaka, utifall att jag inte snajar budskapet med en gång..
(niidless to sej, brukar de inte vara nödbedda även om de gärna schejpschiftar)
..bat aj digress, det var inte drömmar vi diskuterade. Utan nå annan sorts maror.
Så nå kuddar blev inte slängda.
Men som om kyrönjoki äntligen har lämnat jårs truli, verkar det, tell juu vått.

I onsdags tillät garmin igen bara tråksakta jogg i lågpuls. Och sänkte VO2max till 51, vilket är urursligaste på mycket länge. Sen adam var typ pojkvasker, eller nå. Då såg det riktigt jæfvla kräpp ut.
Igår var vilodag. Måhända välbehövlig sådan?
Och igår på kvällen läste jag i maratonketaren benny s' blogg, att han ofta upplever fördröjd trötthet efter tuffa långpass. Så det tröstade temmärligen mycket. Och jårs truli blev oerhört tillförsiktig.
Icke desto mindre pirrigt att bege sig ut på dagens kortlenkki. Barfota brorunda-ish.
Ganska väldigt skönt att tassa iväg barfota. Och med halvkorta tajts. Fast behöver erkännas att jag hade långärmad jacka, pipo och handskar.
(det tåjmade perfekt, och en eller annan blick hajttar föga, ty jårs truli hade schejds så ingen torde ha känt igen mig tess)
Men det kula och bra och lycksaligengörande var att kilsarna gick på á under 6 minsar. Så när som på nästsista, men den gick på 6:01 så nära nog. Snittet hamnade i 5:52 trakten, givårtejk.
Och fast nog garmin hade sitt att säga, med ojämna mellanrum, så var tempot tillräckligt piggt för att vara klart njutbart. Så inte störde det nå. Najs.

Efter fredagsbastu anmälde mig jårs truli som frivillig i kökstjänst. Det blev "runner's pizza" igen en gång. En lökdiger historia denna gång. Gul-röd-vit. Stekta i smör och chili. Och med blomkål, soltorkad tomat och mögelost. Förutom tomatsås och mustaleima. Ja och botten som skulle få kp:s fiberrika grön av afvund.
Den blev temmärligen goov och sköljdes ner med för dagen oerhört lämplig dryck
De prisvärdaste budgetrödisarna kommer från sydafrika dessa dagar. Maark maj vöörds.

Nu är söisledes jårs truli redo för morgondagens jeppis-runt. Givårtejk en god natts sömn eller två.
Något tempopass blev det alltså inte, mellan kyrönjoki och kåkkelby. Så två ändå hyfsat ansträngande jeppis-runtar får göra susen. Eller inte göra susen. Det lär visa sig, tids nog.
Och på tal om tids nog. Imorgon är det bara en vecka kvar till KokkolaUltraRun. Så jårs truli får börja obsessa och spekulera värrigare.
Och du måste bara snällt steja tjuund!
*tihifniss*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar