onsdag 17 maj 2017

ryggrapport och annan sport

Jårs truli hade redan avfärdat ryggbesvärligheten, iom att jag fick rörligheten återställd med en enkel manöver på måndagen.
Men natten till tisdag blev rentav en smula, för att inte säga ett smultron, besvärlig. Vaknade av att det packade så infernalistiskt att ominsomnande inte lät sig göras. Och då hjälpte inte den enkla (extension) manövern nå mera. Tess. Fast medelst introduktion av sidorörelse, och sen extension, lugnade det sig såpass att ominsomnandet möjliggjordes. Sen väcktes jag ett par gånger till. Men de gångerna räckte det med extensionen. Packeriet försvann inte, men lindrades såpass att jag somnade om. Ehuru inte som ett litet barn. Kanske snarare som en gubbe av temmärligen genomsnittlig litenhet.
*misstanke om kemisk komponent = inflammation*
Igår. Tisdag, fortsatte jag med den mekaniska terapin. Introducerandes också nå vridjutska. Och de hade verkan, även om det kändes ömt och kroppen inte helhjärnat ville krångla sig igenom bevegelserna..
(sedär, min diskreta hyllning till norskorna)
..förstärkandes misstankarna om kemisk inblandning. Men eftersom det ändå svarade på mekanisk terapi, så föreföll det overflödigt att vänta ut inflammationen.
Och natten till idag har nog jårs truli sovit bra. Som ett ganska stort barn i alla fall. Om måhända inte som ett litet. Och idag låter sig manövrarna göras med endast lindrig obekvämhet. Och extensionen räcker och tåjmar. Tydandes, eller åt allra minstone av jårs truli tolkandes, som att inflammationen har slocknat.
(sedär nyttan av att ha omedelbar tillgång till en ovanligt oerhört skärpt och modig och kompetent MDT-terapeut)
(och sehär ett självporträtt av jårs truli utförandes MDT-manövrarna)


Gårdagens lenkki blev exakt samma rutt som förrgårdagens. Moddad brorunda. Med saucony på fötterna. GPS-puls var hög, 10 slag över normal och 5 över gårdagens. Ännu ett tecken från ovan. Eller nej, ovan är ju inte jårs truli med pulskråtas. Icke desto mindre ett ytterligare tecken på inflammation. I övrigt trevlig lenkki i skönt vårväder och utan noola. Och stats också något trevligare än måndagens, med bl.a återhämtningssakko på 14 h.
Efter två likadana lenkkiar, i olika skor, vore det normala och naturliga för varje vettig människa naturligtvis att vilja göra en tredje, barfota. Och eftersom jårs truli som bekant är en oerhört vettig människa, så var det just precis ganska exakt vad jag tänkte göra.
*tänkt och gjort irl*
Väldigt skönast av de tre, trots bättre väder igår. Och GPS-pulsen nere på normal nivå, bekräftanlades att inflammationen har släppt. Najs. Annars också god lågpulsfart, med snittempo under sexminsarsribban utan darr. Najs.

Kåkkelby då?
Hittills denna vecka har jårs truli gjort en marginell energitömning. Tänkte skriva halvhjärtad, men det vore att ta i. Ska vi säga kvartshjärtad på sin höjd? Typ vänster förmak. Jag har således gjort en vänster förmaklig energitömning. Genom att sikta på ett marginellt kaloriunderskott.
I och med dagens lenkki vände det. Och laddningen började. Så att äs vii spiik är jårs truli oerhört mätt och belåten. Syftet med de kaloriella manipulationerna är såklart att starta på lördagen med välfyllda energidepåer, för att minska energibonkrisken.
I min nervösa förväntansfullhet har tankarna börjat sysselsätta sig med klädval. Det är ju väldigt viktigt hur man ser ut på sådana där tillställningar. Eller kanske inte väldigt. Eller janå, inte tess, egentligen. Däremot är det ganska väldigt viktigt att allt är bekvämt, inte för kallt eller varmt, och inte skaver. Typ sådant och liksom liknande. Det kroppsliga spekulerandet får vänta till väderspådomarna börjar gå att ta på allvar. Men hoppas ju på shortsväder åt allra minstone.
Jamen vad om det fotsliga då? Barfota är synnerligen uteslutet. KSO-evos lockar. De är så förbaskat sköna. Men vete tusan om det inte ändå vore bättre med nå tjockbottnatare? För det ska ju hållas på rätt länge. Och förhoppningsvis rätt långt.
Bikila är kanske strångaste kandidaten äs vii spiik. Någon FajvFingärsvariant blir det nog, med temmärlig säkerhet.

Åålrajtski denn. Nu behöver jag påminna dig om att steja tjuund. Inte i första hand för att få svar på de här frågorna här ovan. De svaren kommer tids nog. Men för att få reda på fler frågor.
Det blir ju inte nå flera lenkkia för jårs truli före kåkkelby. Så desto mer nervös energi att kanalisera via tangenterna.
Steja alltså tjuund!
(du vill inte bli ertappad ostejandes tjuund, så mycket kan jag avslöja redan nu..)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar