lördag 29 oktober 2016

elaka eller beskedliga bobbor?

Lång lenkki på lördag (läs idag) "..förutsatt att mädjiska gränsen underskrids.." (läs 6 min/km) dessförinnan. Men det har ju inte inträffat något. Denna vecka har präglats av mycket sköna kortlenkkiar, med fräsch kropp och pigga ben. På ett oerhört gubbigt sätt, såklart, men icke desto mindre. Men med en långsamhet som, om inte oroat så, inte i alla fall roat.
(snittempo 6:07-6:20)
Till saken hör att kära frun har varit hostkrasslig och jårs trulis GPS-puls låg 10 slag över vanlig på onsdagen och +5 ännu igår. Trots total frånvaro av symtom, kan man väl nog utgå från att kroppen har tagit hand om någon attack...
(och gjort det bra, aj majt ädd, med ivrig hjälp av 5-zang)
...vilket såklart kräver sin del av metabolism och puls.
Med den fräscha fiilingens och frånvarons av småkänningar och befintliga ursäkters bakgrund, beslötte jårs truli i kveis att -emot mina föresatser- förklara återhämtningsperioden avslutad.
Ursäkterna: energilåg av fasta, bobbattack, regntunga kläder igår..
Ifall det är en felbedömning och det ännu finns residuell utmattning i kroppskrället, så må det vara hänt. Är ju inte på väg in i någon hård träningsperiod. Ganska väldiga mängder mängd, jup, men inget hårt.
Efter att tärningen var kastad, så blev ätning behövlig. Så jårs truli tillverkade en paj i kveis. 

Så det finns att ta av till en eventuell långlenkki idag. Tanken är att kolla GPS-pulsen först. Och om den är högre än igår så är medium lenkki nog nog. Men om den är lägre än eller lika med gårdagens, så siktas det på lång. Med upplägget nöta på tills pulsen börjar kålkkåstiga. Och sen söka sig hemåt. Ingen förutbestämd gräns, utan då det börjar kännas töögigt långsamt. Sen får man stå ut med X antal kilsars hemjogg i lustempo. 
Längtar nog väldigt enormt med pojkaktig gubbiver efter långlenkki, Återhämtningsperioden har gjort gott. Och den har också laddat en jæfvla massa spring i benerna. Dessutom. Som grädde på löken. Kommer fötterna att dekoreras med KS-evo idag. Och de är så armades sköna, så du kan inte tro. Om du inte har ketat med dylika själv. Och då tror du inte, utan du vet. 
Och dessutom. Som grädde på löken. Ska jårs truli och kära frun laga kul mat sen.,,
*känslan att sakta mak laga saktamat medan gårinteattätaefterlenkki-känslan sakta övergår i avgrundshunger!! säger bara*
...linsbiffar och gräddig lök(å svamp)sås falla på jårs trulis lott. 
Åålrajtski denn. Civil olydnad. Men vi ids inte tala om det här så mycket när kåotschen hör på. Visst int?
Huuvaliigen hörruduudu, hur ska det gå:
-är kampen mot bobborna avklarad, eller kommer de tillbaka med en vendjens?
-hur långt kommer gubben, innan pulsdriften blir besvärande?
-lyckas vi hålla härligheten hemlig, eller är kåotschen oss på spåret?
-lyckas lusen med linsen?
Våj så många spännanda trådar att följa. Din ringsajd plats är verkinnerligen avundsvärd. Så ta verkligen hand om den, genom att steja tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar