måndag 31 oktober 2016

fuskfasta och måndagsmara

Eftersom jårs truli, pga/tack vare omständigheter över vilka jag inte råder, skulle jobba bara förmiddag idag, var det ju ypperligt läge att ta tillvara den soliga eftermiddagen med en lenkki. Som sagt i förra inlägget hade barfota varit den självklara tanken. Och var det också. Men i och med att jag ligger i träning inför nästa utmaning så växte idén om långlenkki istället, så det knakade.
(nästa utmaning alltså maratonlenkki på självständighetsafton, efter 24-h fasta och utan energiintag)
Kapade därför fastan efter bara 19½ timmar, genom att sörpla i mig en bulletproof kaffi. Ingen aning vilken skillnad i praktiken mellan 19½ och fulla 24 h fasta, om allt annat är lika. Vilket det iofs aldrig är ändå. Bulletproofen tog jag mer för att kickstarta fettmotorn, än som energitillskott. Fast nog ketar man säkert en bra bit på en tesked gheesmör och dito kokosfett. Förstås brinner det lika trögt som lagrat fett, men det behöver inte lockas ut ur fettcellerna med milt våld.
Hursomhelst två förmildrande omständigheter. Avkortad fasta och BPkaffit. Så var frågan då, vad ska vi sätta som maxdistans?
(vill gärna ha en maxdistans, som diifåålt. sen kan man korta av om det behövs. om man inte har nån förutbestämd gräns så tenderar man -åtminstone megamesar som jårs truli- att korta av även om det inte behövs)
Förstås förrgårs 37a uppväger delvis de förmildrande omständigheterna. Hmm. Förstås hade det varit full fasta så hade allt över tretti varit distansrekord. Och därmed motiverande. Men nu. Svårt att hitta nåt motiverande, med mindre än full maratondistans. Såo bii it.
Laddade således upp med min BPkaffi och vevade igång en rockstation på spåtifaj. Samma dress som i lördags, men långa tajts i stället för shorts...
(några º kallare och sjunkande temp utlovat)
...och tjockare handskar. Och bikila istället för KS-evo. Änd åff..
GPS-pulsen hög, ehuru något lägre än i lördags. Men annars var pulsen/tempot som att forsätta direkt från lördagens. Visste inte vad att vänta, så det fick duga så då. Gissade nog att det skulle komma nå bättre skeden, bara kroppen kommer igång ordentligt.
Via rune berg - furuholmen - abc - edsevö (hel del svartis från pirilö, broarna glashala) - bennäs...
(skönt i solskenet, benen kändes ok och skulle gärna tassat på i lite piggare tempo)
...sandsund - staffansnäs...
(benen något mindre fräscha, börjar bli långlenkkistuk på fiilingen)
...in mot stan längs jeppis-runt spåret, vid gamla powerauto ringer folke j...
*jesss, får sällskap!!*
...förbi idrottsgården och snart nog kommer folke emot och djåjnar - förbi lockanberget - förbi shåmans - rune berg -> hem.

42,5 kilsar och jårs trulis första lågpulsmara(distans) är ett faktum.
Hjälpte otroligt mycket med sällskap, den sista åttan. Så hoppas verkligen på sällskap till självständighetsmaratonet!
Tog 4:32:nånting. Så maraton på ganska temmärligen exakt 4:30 givårtejk. Noteras ivrigt som tajmtobiit i lågpuls. Däremot kan det förstås inte räknas som fastepassrekord, eftersom det var fuskelipusk. Men säkert bra träning inför självständighetsutmaningen. Och antydan om att den inte behöver vara helt omöjlig. Najs!
Alldeles utomordentligt sätt att ta en ledig solskenseftermiddag tillvara. Och nu hälsar benen att det är bäst att dömsis husse håller vad han lovade: vila imorgon, med vattenmassage, bubbelpool och ångbastu! Låter förvisso tilltalande..
Medan bastun värmde upp sig, passade jårs truli på att stretcha och USDa. Vet inte hur länge jag hängde USD, men lääänge och skööönt!
Bikilorna då? Kände nog att de blev betänkeligen våta mellan varven. Och det är förvisso lite illavarslande. Men annars inget fothullt under ketaset. Fast väl hemkommen visste jag inte riktgit super100%igt säkert om jag hade lust att ta av dem
Men barken var mycket värrigare än bajten. Nå rändåm småsår, som bara hade haft gott om tid att pollutera skorna, 'sååll.
Åålrajtski denn, låtom oss steja förhållandevis tjuunda! Och få reda på huruvida benen får sin utlovade vila+spa dag. Och annat värdefullt vetande. Med mera..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar