måndag 10 april 2017

hemlig metod numero uno

Janå jårs truli lovade ju att du skulle få veta hurudana hemliga metoder jag tillgriper, i akt och mening att skärpa kondisen till kyrönjokimaraton, som belöning för dina förtjänstfulla bemödanden om att steja tjuund.
Så här kommer första hemliga metoden, dåont traj dis ät håom.
Prognosen talade om grått och regnigt idag och ikväll. Därför tyckte jag att det var lämpligt att inlokalisera kvällens pass till löpande band. Och prognoserna slog in. Och jårs truli sprang inne. Det blev igen ett fartlekspass med vetor i pyramidmodell. Med lugn mellanjogg. Men till skillnad från hittillsa motsvarande pass, så gjorde jag inte bara mikrovetor. Speciellt i de måttligare temporna försökte jag hålla upp spiiden nålite längre. Kanske vi kan påstå att jag stretchade ut några av vetorna från mikro till mini. Oklart vilken effekt det har, men det var klart tuffare än med uteslutande mikrovetor. Svettigt värre och pulsen tjuppade iväg upp till >175 som mest. Och endorfinkick så det sjöng i polisongerna.
Kan hända att jårs truli blir en smula övermodig nu då kondisen verkar svara på träningen. Och i ivern biter större tuggor än jag kan svälja. Å andra sidan behöver jag väl nog chansa och balansera på gränsen nålite, om PortEllen ska ha nån chans att få korken av.
Nog ojade och våjade jag mig i vintras när kondisen bara dalade. Janå desto kulare nu att den stiger. Det gäller att passa på att njuta och kaveera så länge man kan.
Garmin håller som synes med om att det faktiskt inte såg nå bra ut då i vintras. Och att det ser ganska väldigt mycket bättre ut nu. Vad det nu sen berodde på. Vill minnas att vi diskuterade och spekulerade om diverse suspekter. Kanske det helt enkelt är så att (uteslutande) lågpulsträning ger helt ururslig kondis. Men å andra sidan tycks det ge en stabil bas, att bygga kondis på sen man väl ålar sig upp ur lågpulsträsket. Janå mene ja tiedä!
Jag fick 26h i sakko från dagens pass. Och det var också avsett som hyfsat hårt. Så imorgon blir det kort återhämtningsjogg. Och ingen blogg. Så du behöver inte steja så väldigt oerhört tjuund imorgon.
Men. Och åter Men.
På onsdag blir det, som du mycket väl kommer ihåg, nytt tempopass. Och målet är att skviisa snittempo ner till 4:40-4:50 gaffeln.
Hur ska det gå?
Ja inte vet jag. Men steja tjuund så får du ju reda på.
Med onsdagens skola också veckans hårda pass vara avklarade. Enligt planA. Men så på långfredagen så blir det såklart "Långfredags Långlenkki" och om jag lyckas samla och skramla ihop till ett smärre gäng så startar vi kl 12 från Fitness Club och tassar åpå kring jeppis-runt banan tills vi anser oss färdiga och klara. Så välkommen med!
Fitness Club har lovat att bjuda på bastu efter förrättade värv. Eller kanske snarare varv?
Åålrajtsi denn, 19 dagar kvar till kyrönjokimaraton.. änd kaonting..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar