onsdag 5 april 2017

Need for speed

Med tre och en halv veckor kvar tills kyrönjokimaraton, börjar det bli panik i benen. Panik pga utebliven fart, närmare bestämt. Senaste tempopasset klarade jag av att klämma ner från 5:03 till 5:00 i snitt. Och det är ju urursligt. Urursligt i relation till målsättningarna och märkligt urursligt i förhållande till 5:05 snitt i toholampi. Det var alltså före toho.
Gåo figjör!
Jårs truli räknar med tre tempo-pass chanser. Att trissa upp spiiden med.
*här har jag bl.m.a varit på kvällens lenkki, dock inte kollat stats än*
Sen, sista veckan före kyrönjoki, behöver jag väl vila. Föreställer jag mig. Mer eller mindre. Har tilåmed bokat in mig för huolto till fredagen 21/4. Alltså som inledning av den viloveckan. Istället för den dagens lenkki. Duktig gubbe!
Målet är att snittempo på tempopassen ska bli ganska väldigt mycket bättre. 5:00 är ju inte så imponerande på ett kort tempopass, om maraton ska gå i 4:58 eller bättre. Eller vad tycker du?
Jårs truli hoppas på 4:50-4:55 på första. Alltså dagens. Som alltså har varit vid det här laget. Ska snart kolla stats. Beer vid mii! Och så nästa veckas mål kunde vara 4:40-4:50 och tredje = sista skulle följdaktligen vara 4:30-4:45. Bra plan va?
Drullegränsen är ny tresekundersförbättring. Alltså 4:57. Är dagens sämre än det så blir det att satsa på intervaller snarare än tempopass. Det hotar jårs truli kroppen med. Kroppen är inget större fänn av intervallpass. Är dagens 5:00 eller sämre, får det väl bli seppuku eller nåt..
Åålrajt, kanske dags att granska statsen då?
Pfjuuh! Tycks ha lyckats landa på exaktemente 4:50 på den hårda delen av dagens lenkki. Alltså är jag med i gejmet. En annan utomordentligt najs grej med kvällen lenkki, är att de gamla goda FajvFingärs Kommodosport (KS) fick begå säsongsdebut
De är helhärliga. Inte tog de heller emot nå grus att tala om. En något överraskande grej med kvällens pass, var att garmin sakottade hela 67 h återhämtningstid. Våååttt?!?
Minns inte vad de tidigare tempopassen renderat, men det känns länge. Jajå en vilodag får den ju nog. Men på fredagen blir det troligen ändå nå litet löpande bandande. Och på lördagen långlenkki. Dock lågpuls, misstänker jårs truli. Verkar, kul nog, som om man skulle kunna få sällskap på den långisen. Varken lillebrodren eller ketaskompisen folke j verkar nå desto fientligare inställd till tanken. Vore ju trevligt om KS-evoarna finge begå sin säsongsdebut då. Beror nålite på väder och rutt. Ajsbuggar blir det inte, tell juu vått!
Janåmen åålrajtski. Kanske steja sig tjuund nålite? Och få veta sanningen. Det återkoms kanske ganska säkert med en dos fiilingar inför lördagens långlenkki. Och rapport från den. Och så sitter vi ju som på nåldynor inför nästa veckas tempopass. Juh! Så steja verkligen tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar