lördag 15 april 2017

långfredags långlenkki

Som uppladdning inför årets upplaga av långfredagens långlenkki återblickade jårs truli på de två senaste årens motsvarigheter. Och kan konstatera att jag blir latare för varje år!
Kul och bra med bloggen. Inte en chans i europa att jag hade mindist vad vi hade för oss i fjol, utan. Let ölåon året före det. Allt nog. I fjol ketade vi påskadubbeln, med tretti kilsar på fredagen och dito på lördagen. En liten porukka på fredagen och timo l samt folke j som hjälpte jårs truli på lördagen. Slaskigt och klajtigt förefaller det ha varit. För två år sen ketade vi hundra kilsar på tre dar. To-fre-lö. 35+35+30. Då också i ett gäng på fredagen. Att sånt. Hoppas på ett gäng idag också!
Och dags börjar det bli. Ska lyfta upp den tunga gubbrumpan från riklajnärn och packa iväg till fitness club för att välkomna alla eventuella deltagare. Återkommer såklart med fortsättning på denna stårja, förutsatt att jag överlever passet. Rapporten kan tänkas utkomma först imorgon lördag, dock, för vi har nålite annat för oss ikväll. Ifall inte dagens lenkki blir superduperkort. För då hinner jag nog skriva färdigt idag. Men det vore ju oerhört mycket snopet. På en skala!

Åålrajtski. Lyckligen hemkomna. Och hinner skriva några rader innan vi behöver ställa oss iväg till nästa begivenhet. Om jag räknade rätt så var vi åtta pers plus jårs truli, som samlade sig vid fitness club. Och jag glömde att knäppa gruppfoto inför start. Som jag hade nå smått lovat åt milla j.
*skäms*
Vissa hade ketat dit, som uppvärmning. Och vissa hade bilat. Som jårs truli. Alla sätt är bra, men då fc lovade bjuikka på bastu så tänkte jag att om någon annan slutar på samma gång som jag -och ska basta- så kan nog jag också göra det. Annars hade nog jårs truli också ketat dit. Seliseli...

Janå vi tog kortaste rampen ut till jeppis-runt banan. Och vände nosarna norrut. Medsols, men motvinds. Riktigt iilaka noolan. Men den var ju oerhört befarad, så jårs truli och -hoppas jag ivrigt- alla andra, hade klätt sig äkåårdingli. Utlovad, eller rättare uppskattad, fart var 5:45-6:15 och vi började i/över 6:15 tempo. Garmin pipade ibland, ehuru ingalunda störande. Både pulsen och benen höll med garmin, som bjöd 36 h sakko inför start, att återhämtningen är ofullständig.
När vi klev ombord på omfartsvägen och vände söderut, fick vi kallblåsten i ryggen och då var det riktigt skönt.

Resten av porukkan avbildad av patrik v. Verkligen kul att folk hakar på, när man har nå sånt här på gång. Så stort tack till alla deltagare.. vi tar på nytt!
Vid sandsund tackade ett par för sig. Övriga fortsatte till staffansnäs. Och när vi vände där, hade vi vädret emot oss igen. Rena rama aprilvädret, bajdövej. Skön vårsol och snöbyar omvartaadär. Bland varvning råkade vi tappa ganska många medlöpare. Så vi var bara tre som inledde andra varvet. Folke j, jonas w och jårs truli. Varav folke vek av vid lockanbegret. För att hinna på kalas.
Jonas w och jårs truli uthärdade en försvarlig dos iilakanoola ännu, innan vi återigen fick visa den ryggen. Tempo på andra varvet var sannolikt en aning piggare. Ehuru neppärligen mer än slöjogg ändå. Jårs trulis ben var rejält trötta och slitna. Avsevärt mer än på slutmilen av lördagens 37a. Det var rena långlenkkifiilingen på slutet. Inte nå bonkvarning eller så, men bra uthållighetsträning. Efter järnvägsbacken tog vi genaste vägen genom kiviloose tillbaka till FC. Bägge två helt redo att avsluta långdagens lenkki. Mitt saldo slutade på dryga 35K, medan jonas som hade startat hemifrån fick ihop >37. Snittempo blev sist och slutligen 6:03. Varken bra eller rokot.

En företeelse som jårs trulli (in puntended) noterar med tacksamhet, är att pulsen inte längre verkar drifta hejdlöst ens tilåmed fast man börjar rada trettipluskilsare. Vilket den alltid gjorde förr. Även då formen och uthålligheten var i bra skick. Du får stå ut med så mycket missnöje och beklagomål här. Som nu på senaste tid, om den oerhört svårflirtade snabbheten. Och de oerhört slöa gubbebenen. Så då är det roligt att kunna bjuikka på något litet korn av förnöjsamhet och tacksamhet mellan klagomålen. Som en liten paranjtees.

Därmed blir det inga fler långlenkkiar för jårs truli innan kyrönjokimaraton. Men nog några hemliga metoder ännu, förrns det blir dags att inleda återhämtning/nedtrappning. Mer om det får du veta, genom den lämpliga metoden att steja tjuund!
Åålrajtski denn, därför uppmanar jag dig vänligt och bestämt att steja tjuund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar