fredag 21 april 2017

spekulatio necesse est

Nu är goda råd grisdyra!
Efter lihashuolto, bastu och chili-sin-carne jämte ett par glas rött, är jårs truli passligt slapp. Passligt, vill säga, om man har en slökväll framför sig. Men nu är det så illa ställt att ari's kafferi är utan goovkaffi. Så då behöver jårs truli utföra ett kvällsskift i rosteriet och dessutom utan goov kaffi att pigga upp mig med. Våj armades hammaren!
Får försöka kolla om det skulle ha lämnat tillräckligt med ååslappi i kvarnen, för att få ihop till en lajf-sejvär. Det skadar sidu inte att vara nålite småskärpt när man rostar kaffi.
Lihashuolton gick bra. Kanske inte så hemskt huttig idé att göra sånt i förebyggande syfte? Tidigare när jag besökt gode grannen har det varit i behandlande syfte. Inte skönt. Visst hittade han ett eller annat tajt ställe, som ömmade nå smått, men ingen tuskahikikylpy. Najs. Dessutom mer eller mindre garanterade han att det blir personbästa. Najs.

Och på tal om najs. Maj bejbi's kaming håom todej
Våj nååhandes. Nog var det najs att brumma igång henne där ute på alholmen imorse. Och nog var det najs att köra, ehuru fruktansvärt väldigt ovant. Men det kommer väl. Blir nog till att klä på sig rejält och bege sig ut på en liten miniutfärd, endera dan.

*Nu har bajdövej första bätchen -vietnamesisk robusta- kommit ut och andra -nicaraguansk arabica- åkt in*

Lite spekulationer då, och potentiell belöningslista, inför kyrönjoki:
Grundkondis har förefallit vara rätt god, efter den något konstiga vintern. Janå efter fjolårets försvarliga mängd är det måhända att vänta sig, även om lejonparten av den mängden utfördes i riktigt riktigt lusigt joggtempo?
Och på senare tid har även farten sakta och osäkert börjat svara på jårs trulis ansträngningar. Så därmed torde det finnas förutsättningar för en ganska bra tid i ylistaro. Men härpå följande spekulationer förutsätter, nota bene, någotsånära yttre omständigheter. Viktigast bland dem måhända inte alltför kraftig blåst.
Faktiskt, och med tanke på toholampi, känns inte personbästa otänkbart. PB med fem minuter, däremot, känns inte sannolikt. Någon hoppfull liten del i jårs truli skulle vilja tro, men i ärlighetens namn förefaller det orealistiskt på gränsen till omöjligt. Janå pers vore sannerligen inte fyskam. Över ett år sen senast. Och det finns ju gott om utrymme att placera sig på mellan gamla PB och PE.

*vid det här laget har två bätchar nica klarat sitt eldprov och första -av två- etiopiska harrar (arabica) värmer sig äs vii spiik*

Ska vi drämma till med något i den här stilen?
-DNS/DNF underkänt => skamvrå och osmaksatt mineralvatten.
-Genomfört lopp => godkänt och smaksatt mineralvatten.
-Under fyra timmar => drullegräns och siima.
-Under 3:50 => gnisseltandsnöjaktigt och fulkumpa.
-Under 3:40 => halvbra och finskumpa (men inte champagne).
-PB => bra och champagne.
-Under 3:30 => fullständigt ÿberdunderlysande och PortEllen.
En briljant och motiverande lista, if evär aj såå oann!

*nu är sista bätchen i rosten och rostmassi fick sig en shott av gammkaffi, att hålla koncentrationen med hjälp av*

På tal om PortEllen i allmänhet och goov whisky i synnerhet, så har jårs truli nålite tänkt mig nån blygsam liten whiskytejstning här på hemmaplan efter kyrönjoki. Typ för de som hänger med på keikkan och liknande konstiga typer bland de ivrigaste supportrarna. Vi har bara slatten kvar av den enda öppnade flaidan. Och skrytskåpet börjar vara fullt. Så det börjar bli dags att slita nålite folie. Jårs truli klämde dessutom in en 17-årig BenRiach idag. Som tur är skåpet temmärligen robust. Men för säkerhets skull tog jag ut den enda miniatyrflaidan som fanns där. En Kilchoman MachirBay. Den får bli rostmassis välförtjänta belöning.
*härmed är alla bätchar klara och rosten svalkar sig, återstår packning och undanstädning*
Rostmassi hälsar att belöningen var utsökt. Bästa Kilchomannen hittills. Rejält rökig doft med fruktig ton. Smaken mjuk och nästan avdunstande. Varm och bred eftersmak. 8+ av 10 sniffers.

Imorgon fortsätter vilo-/återhämtnings-/nedtrappnings-/uppladdningsveckan. Då blir det en kort lågpulsare, tillsammans med folke j. Tänker unna oss en femtonkilsare som belöning för extra vilodag idag, trots att garmin jåmar om 24 h sakko kvar, äs vii spiik.
Vad kommer garmin att säga efter morgondagens lenkki? Och hurudant lågpulstempo blir vi beviljade? Och hur nervös ska jårs truli hinna bli innan startskottet den 29e? Och hur ska färskkaffi smaka imorgon bitti? Så otroligt många och ooliidligt spännande frågor. Och enda du behöver göra för att få svaren serverade som i en liten sniffer, är att steja tjuund, som en rostmästare i väntan på 2nd kräkk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar